Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

МВФ не влаштувала пенсійна реформа Гройсмана

П'ятниця, 26 травня 2017 17:29

Основний кредитор виступив проти осучаснення пенсій на постійній основі і скасування оподаткування пенсій працюючих пенсіонерів. Крім того, МВФ виступив ще проти однієї ініціативи, про яку уряд промовчав в ході презентацій пенсійних змін. Кредитор не підтримує зниження коефіцієнта оцінки вартості року стажу з 1.35 до 1, що призведе до зниження розміру пенсій на третину, пишуть Українські Новини.

Міжнародний валютний фонд не схвалив пенсійну реформу, яку підготував уряд Володимира Гройсмана. Після 10 днів роботи в Україні місія МВФ видала висновок, в якому не міститься практично жодного позитивного відгуку про ініціативи Кабінету
Міністрів.

У заяві після переговорів з українською владою зазначається, що проведення структурних реформ залишається ключовим фактором забезпечення потужного і сталого економічного зростання. Правда, говорячи про реформи, МВФ, крім пенсійної, має на увазі і земельну реформу, а також приватизацію та боротьбу з корупцією. "Як і передбачено програмою, ці дискусії (проведені в період роботи місії 16-26 травня) фокусувалися на пенсійній та земельній реформі, а також на заходах, необхідних для пожвавлення приватизаційного процесу і забезпечення конкретних результатів в антикорупційних зусиллях", - йдеться в заяві.

МВФ відзначає, що в ході дискусій був досягнутий певний прогрес в загальному розумінні "визначальних компонентів даних заходів", однак для відображення цих компонентів в конкретних законопроектах необхідно продовжити технічну роботу. Простими словами, запропонований урядом зміст пенсійної реформи МВФ не влаштовує.

Повний текст читайте російською.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%