Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Політконсультант порахував, що Ярославський міг заробити за рахунок держави 50 млн дол. на продажу стадіону

Понеділок, 29 травня 2017 11:38

В одному з останніх інтерв’ю Олександр Ярославський відповів на питання про стадіон «Металіст», однак змістив акценти в зручну для себе сторону. Перше, він акцентував увагу на тому, за які кошти було реконструйовано стадіон.

Але власне кажучи, це давно відомий факт, в багатьох інтерв'ю, статтях і звітах вказувалося, що сума витрат на реконструкцію стадіону приблизно дорівнює $ 100 млн, її підтверджує і сам бізнесмен. З цієї суми, згідно зі звітами, $70 млн. було отримано з державного, обласного та міського бюджетів, і внесок самого Ярославського, який за його словами склав $30 млн. Це очевидні речі, спасибі, що повторили їх. Про це повідомляє портал Politconsultant.org.

А вся суть в наступному: "У грудні 2012 року, Ярославський продає ФК "Металіст" олігархові Сергію Курченку. Вартість продажу ФК "Металіст" разом з часткою Ярославського в стадіоні "Металіст" за оцінками Forbes склала 300 мільйонів доларів. Ярославському на стадіоні належала частина підтрибунних приміщень і кілька об'єктів на території арени.

Сам стадіон оцінили в $ 80 млн., з огляду на, що він вклав у реконструкцію стадіону всього $30 млн., а держава $70 млн., то, фактично за державний рахунок Ярославський міг заробити на рівному місці $50 млн ., Адже ці гроші країні ніхто відшкодовувати не збирався", - говорить керівник Центру політичної розвідки Олег Постернак.

За словами олігарха "в цьому питанні все прозоро". І це дійсно так, дійсно прозоро. Адже якби держава не вклала в реконструкцію $70 млн., то його ніколи не оцінили б на продаж в $80 млн. Старий, що розвалюється стадіон коштує в рази дешевше, ось і виходить, що він збільшив капіталізацію об'єкта за державні гроші. Якщо підсумовувати цю тему і додати до неї інші "інвестиційні проекти" Ярославського, чого тільки коштує міжнародний скандал з силовим захопленням ОПЗ, який поклав на плечі українських платників податків обов'язок виплатити $ 44 млн. І інші "прозорі" схеми, можна здогадуватися з якою метою Ярославський претендує на великі активи в цій країні.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%