Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Чорновол назвала нардепів, які блокували конфіскацію «грошей Януковича»

Вівторок, 30 травня 2017 11:12

На кожному етапі спроб конфіскувати «гроші Януковича» колишні регіонали чинили спротив, підключаючи чинних народних депутатів України.

Про це розповіла народний депутат України Тетяна Чорновол в ексклюзивному інтерв’ю Укрінформу.

За її словами, на самому початку заступник генпрокурора Віталій Касько гальмував відправку до Латвії міжнародно-правового доручення, яке б дозволило повернути гроші колишніх регіоналів, закумульовані в Латвії.

А щодо суми в півтора мільярди доларів, закумульованих на рахунках Ощадбанку, то існувало кілька сценаріїв. «Був один робочий варіант - закрити цю справу та конфіскувати кошти як такі, чий власник не встановлений... Але гепрокурор не хотів закривати справу, мовляв, мене розірве суспільство», - розповіла Чорновол.

"Центр «інтелектуального» опору «спецконфіскації» в парламенті організувала така собі Олена Сотник з «Самопомочі». А вона в свою чергу подружка - Дениса Бугая, адвоката Курченка. У них навіть є якісь такі дуже сімейні фото, де вони разом на ковзанах катаються", - стверджує Чорновол.

За її словами, після того, як Юрій Луценко став генпрокурором, і зібралася нарада з цього приводу, "Роман Говда виявив, що нещодавно Верховна Рада внесла маленьку поправку ст.96-2 Кримінального кодексу України, і тепер спецконфіскація арештованих коштів, щодо яких не встановлений власник, не можлива. Виявилося, що цю маленьку поправку під час голосування провели депутати Шкрум та Пташник... Виходить, був витік інформації, і вороги знешкодили наш резервний план номер 2".

Третій план, за словами народного депутата, рішення суду про конфіскацію цінних паперів і грошей під свідчення певної особи, в обмін на угоду зі слідством, реалізовувався в режимі максимальної секретності.

«Спецконфіскація стала можливо, бо Кашкін особисто займався відмиванням цих коштів, був підписантом документів. Зараз він під програмою захисту», - розповіла Тетяна Чорновол.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%