Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Україна намагається повернути 15 млн євро, заблокованих за борги з Євробачення

Середа, 21 червня 2017 13:30

Держкомтелерадіо, за дорученням Кабінету Міністрів України, вживає заходів для вирішення питання про повернення до Державного бюджету 15 млн. євро, виділених урядом як фінансова гарантія для проведення конкурсу "Євробачення-2017" і переказаних Європейському мовному союзу. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо, передають Українські Новини.

На нараді, яка відбулася за участю представників Секретаріату Кабінету Міністрів України, Мінфіну, Мінекономрозвитку, МІП, Мінкультури, МЗС і ПАТ "НСТУ", була проаналізована ситуація з блокування коштів фінансової гарантії і обговорювалися механізми їх повернення.

Повідомлення про блокування коштів у зв'язку з вимогою третьої особи надійшло від Женевського Управління зі стягнення боргів (Geneva Debt Enforcement Office). Однак найменування третьої особи, боржником якої є НСТУ, та справи, у відповідності з якими кошти фінансової гарантії були заблоковані, не зазначено. НСТУ припускає, що блокування може бути пов'язане з судовою справою за позовом акціонерного товариства "EuroNews" про стягнення 10 591 224,48 євро.

НСТУ запропонували надіслати офіційне звернення до Женевського Управління зі стягнення боргів з проханням надати роз'яснення щодо підстав блокування українських коштів фінансової гарантії ЄВС. Зокрема, важливим елементом цих роз'яснень повинна бути інформація про третю сторону, на основі запиту якої і відбулося блокування.

Крім цього НСТУ порадили залучити до справи іноземних фахівців.

Держкомтелерадіо запропонувало Кабінету Міністрів розглянути питання про часткове повернення коштів за рахунок невикористаних коштів (економії) НСТУ за бюджетною програмою проведення та підготовки Євробачення. Також Держкомтелерадіо попросило КМУ доручити Мінфіну і Держказначейству внести зміни в помісячний розпис повернення кредитів до загального фонду Державного бюджету України на 2017 рік, а саме - перенести термін повернення коштів у сумі 450 000,0 тис. грн з липня на листопад 2017 року.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%