Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Комітет представників країн ЄС схвалив розширення торгових преференцій для України

Четвер, 29 червня 2017 10:58

Рішення передбачає повне зняття імпортних мит на кілька промислових товарів.

 Комітет постійних представників країн-членів Європейського Союзу (COREPER) схвалив угоду, досягнуту між мальтійським головуванням Ради ЄС і Європейським парламентом з розширення автономних торговельних преференцій на користь України. Про це сказано в повідомленні прес-служби Ради ЄС, передають Українські Новини.

"Ці заходи - жест з нашої сторони відчутної політичної й економічної підтримки України. З огляду на складну ситуацію, з якою зіштовхується Україна в цей час, ми сподіваємося на якнайшвидше здійснення цього положення", - цитує прес-служба міністра економіки, інвестицій і малого бізнесу головуючої в Раді ЄС Мальти Крістіана Кардона.

Пропозиція спрямована на поліпшення доступу українських експортерів на ринок ЄС із врахуванням складної економічної ситуації й економічних реформ, початих Україною.

Вона доповнює положення про торгівлю, уже уведені згідно з угодою про асоціацію між ЄС і Україною, підписаною в 2014 році.

Ці положення були тимчасово застосовані з 1 січня 2016 року.

Розраховані на трирічний період пропоновані заходи включають додаткові квоти на імпорт за нульовим тарифом для деяких сільськогосподарських продуктів ("квоти тарифних ставок" - 0%).

Це рішення з розширення квот стосується меду (на 2,5 тис. тонн), оброблених томатів (на 3 тис. тонн), виноградного соку (на 500 тонн), пшениці (65 тис. тонн), кукурудзи (на 625 тис. тонн), крупи й гранул деяких зернових (на 7,8 тис. тонн), вівса (4 тис. тонн), ячменю (325 тис. тонн).

Окрім того, рішення допускає повне зняття імпортних мит на кілька промислових товарів, таких як добрива, барвники, пігменти й інші фарбувальні речовини, взуття, мідь, алюміній, а також обладнання для телебачення й звукозапису.

При цьому Україна буде зобов'язана дотримуватися тих же принципів, що й згідно з угодою про асоціацію, зокрема поваги демократичних принципів, прав людини й основних свобод і принципу верховенства права, а також постійних зусиль у боротьбі з корупцією й незаконною діяльністю.

Зазначається, що Європарламент і Рада ЄС офіційно приймуть цей текст до кінця липня.

Положення повинне бути опубліковане й набути чинності до кінця вересня.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%