Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Підлеглий Петренка скуповує за безцінь конфісковане елітне майно

П'ятниця, 30 червня 2017 15:30

Голова Державної виконавчої служби Мін`юсту разом зі своїм кумом та його людьми скуповує конфісковане майно через державну систему продажу.

Голова Державної виконавчої служби Мін`юсту Дмитро Поліщук та його кум Олександр Порядін організували корупційну схему на продажі конфіскованого державою майна через систему "СЕТАМ".

Про це пише "Радіо Свобода".

Система "СЕТАМ" – це публічний майданчик для продажу конфіскованого державою майна через онлайн-аукціони.

Приводом для розслідування стали нарікання користувачів щодо збоїв у системі, коли лоти, попри наявність більш високих ставок, часто йдуть з молотка занадто дешево.

За інформацією журналістів, про партнерські стосунки Поліщука та Порядіна, який є власником комунального підприємства "Обрій", свідчить позика останнім 100 тис. доларів у 2007 році, яка фігурує у декларації Поліщука.

Крім того, підприємство Поліщука "Обрій" обслуговує будівлю за адресою вулиця Велика Васильківська 13/1, з якої здійснювали вхід у "СЕТАМ" учасники торгів, яким за найнижчою ціною вдалося викупляти лоти, попри наявність вищих ставок інших учасників.

Так, наприклад, за стартову ціну 670 тис. гривень громадянин Сергій Дзюба викупив вже згаданий Volkswagen Touareg 2013 року випуску. А за стартову ціну в 400 тис. гривень громадянин Дмитро Деревенець викупив 15 соток землі в елітному селищі Ходосівка під Києвом. Обидва брали участь у торгах з будинку за вищезгаданою адресою – про це свідчить їхня інтернет-адреса.

Слід зазначити, що саме ця служба передає конфісковане майно на продаж в систему "СЕТАМ" та володіє інформацією про стартову ціну кожного лоту.

Ще одним доказом функціонування корупційної схеми є користування Поліщуком автомобілем "Мерседес", який оформлений на одного з переможців онлайн-торгів. Також під час обшуку слідчими "Мерседесу" Порядіна в авто було знайдено копію паспорту Поліщука та низку внутрішньої документації Мін`юсту, оригінали службових записок та робочі листи голови виконавчої служби.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%