Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Середня заробітна плата ліквідатора банку складає мвйже 700 тис грн.

П'ятниця, 30 червня 2017 16:28

Про мільйонні зарплати команди Наталії Корчак знає, напевно, вся країна. Та аналітики “Декларацій” виявили ще одну державну установу, зарплата в якій може скласти конкуренцію винагородам НАЗК.

Майже НАЗК: середня зарплатня ліквідатора банків - 700 тис грн на рік.

Це - Фонд гарантування вкладів фізичних осіб. За підрахунками проекту “Декларації”, середня зарплатня ліквідаторів неплатоспроможних банків у 2016 році становила близько 700 тис грн., пише Вihus.info.

Сума виплат уповноваженим на ліквідацію коливається в залежності від кількості банків, які вони ліквідовували протягом року, а також терміну перебування на посаді ліквідатора у певному банку. Заробітну плату їм нараховує Фонд гарантування вкладів, тобто ці виплати фінансуються з державного бюджету.

Згідно з декларацією, найбільше в 2016 році заробив Владислав Кадиров, який з жовтня 2015 року керує ліквідацією “Дельта-банку”,  - близько 1,2 млн грн. У лютому-березні 2017-го його місячна зарплата становила понад 100 тис грн, через що він був змушений подавати додаткові декларації про суттєві зміни у майновому стані.

На другому місці із зарплатнею у 805 тис грн опинився Андрій Шевченко. На даний час він є ліквідатором “Артем-банку” й “Актив-банку”.

Його колега Андрій Матвієнко, який займається ліквідацією одразу шести банків, за минулий рік заробив у ФГВФО 765 тис грн, і посів у нашому рейтингу третє місце.  

Найменше серед ліквідаторів у 2016-му заробили Владислав Валендюк (265 тис грн) і Володимир Гриценко (108 тис грн). Перший у вересні минулого року був уповноважений на ліквідацію банку “Фінанси та Кредит”, другий є одним з двох ліквідаторів “Михайлівського”.

Станом на сьогодні, на керівних позиціях у тимчасових адміністраціях банків працюють 40 ліквідаторів.

Варто зазначити, що високі зарплати для держслужбовців самі по собі не є проблемою. Навпаки, чиновникам необхідно добре платити, щоб у них не було спокуси збагатитись незаконно. Глобальною зрадою є інше - якщо навіть із високими зарплатами окремі посадовці, або цілі державні органи, продовжують недбало виконувати свою роботу або зловживати службовим становищем. Наприклад, нещодавно на хабарі у 5 млн доларів було викрито уповноважену ліквідаторку ФГВФО Юлію Приходько. ЇЇ річна зарплатня становила 742 тисяч гривень.  

Нагадаємо, минулого року “Наші гроші” повідомляли, що українці заплатять 61 мільярд гривень з власних кишень за ліквідацію 66 полеглих банків, навіть якщо вони були “вбиті” махінаціями власників.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%