Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Коломойський прокоментував перемовини щодо реструктуризації боргів «ПриватБанку»

Понеділок, 03 липня 2017 16:10

Екс-власник фінустанови вважає, що «інформаційний галас» свідчить про необізнаність представників НБУ щодо переговорного процесу, який триває.

Про це ТСН.ua повідомив один із екс-власників "ПриватБанку" Ігор Коломойський.

"Можу повідомити, що колишні власники "ПриватБанку", згідно із взятими на себе зобов'язаннями, беруть участь у переговорному процесі щодо реструктуризації "своїх" кредитів з консорціумом компаній, які отримали мандат на представлення інтересів Мінфіну і "ПриватБанку", який був узгоджений із Міжнародним валютним фондом", - заявив Коломойський.

Він зазначив, що цей переговорний процес розпочався у червні цього року, відбувається у штатному режимі і буде тривати необхідний для досягнення домовленостей час.

"На мій погляд, інформаційний галас, який здійняли чиновники Національного банку України стосовно реструктуризації кредитів колишніх акціонерів "ПриватБанку", пов'язаний із необізнаністю представників НБУ щодо переговорного процесу, який триває (до якого вони не мають стосунку). Цілком ймовірно, що заяви НБУ, які йдуть у розрізі з даними офіційної аудиторної звітності банку і які спотворюють суть аудиту, викликані бажанням зняти з себе відповідальність через непрофесіоналізм і вартість для суспільства ухвалених Нацбанком рішень щодо націоналізації "ПриватБанку", - упевнений Ігор Коломойський.

Раніше глава НБУ Валерія Гонтарєва заявила, що в останню ніч перед націоналізацією "ПриватБанку" колишнє керівництво банку вивело 16 мільярдів гривень. "Зараз проведено постаудит "ПриватБанку". Виявлені проблеми не тільки підтвердилися, а були навіть збільшені. Не 97% корпоративного портфеля було видано пов'язаним особам, а всі 100%. Це означає, що потреба в докапіталізації ще більша - і державі доведеться викласти ще більше грошей, щоб компенсувати збитки за управління банком командою олігархів", - заявила вона.

Згодом у ЗМІ був опублікований офіційний річний звіт "ПриватБанку", аудитором якого була компанія EY."Якщо призначені державою топ-менеджери "ПриватБанку" у своєму звіті перед урядом нарахували у банку близько 9 млрд гривень кредитів компаніям, "пов'язаним з попередніми акціонерами" на момент націоналізації, у мене немає підстав не довіряти їм. Тому що ці менеджери були призначені Національним банком і Мінфіном після ретельного відбору та аналізу їхніх професійних якостей", - зазначив Ігор Коломойський.

Варто зазначити, що 23 червня цього року уряд ухвалив рішення про додаткову капіталізацію банку державою на 38,5 мільярда гривень. Цей процес відбуватиметься в два етапи шляхом випуску облігацій внутрішньої держпозики в обмін на акції банку. До цього рішення уряд уже випустив облігації внутрішньої держпозики на 117 млрд грн. 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%