Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Янукович може повернути свої 1,5 мільярда доларів – Соболєв

Вівторок, 04 липня 2017 14:23

Єгор Соболєв заявив, що засекречене рішення суду про конфіскацію грошей Януковича може обернутись їхнім поверненням до нього.

Антикорупційний комітет ВР готує звернення до ГПУ та Військової прокуратури щодо отримання доступу до засекреченого рішення суду про конфіскацію 1,5 млрд доларів Віктора Януковича.

Про це під час слухань в комітеті заявив його голова, нардеп від "Самопомочі" Єгор Соболєв, передає кореспондент UA1.

За словами Соболєва, вкрадені Януковичем гроші необхідно повернути державі, "однак, якщо робити це через суд шахрайським шляхом, то це призведе до оскарження такого рішення та повернення конфіскованих коштів [Януковичу] Європейським судом з прав людини" – "Таким чином, вкрадені кошти просто будуть легалізовані".

Своєю чергою, нардеп від БПП Сергій Лещенко заявив, що він "бачив копію рішення і в першій його частині йдеться про те, як Артем Кашкін, який уклав угоду зі слідством у цій справі, за 500 доларів продав свої дані Сергію Курченку, а той вже організував злочинну схему заробітку".

"А в другій частині рішення суду вже йдеться про цінні папери, що належать Віктору Януковичу. І ніякого зв'язку між цими двома частинами судового рішення немає. Тому їх і не публікують", – підкреслив нардеп.

Крім того, за словами позафракційного Віктора Чумака, судове рішення у цій справі "неможливо отримати навіть засобами парламентського контролю", оскільки за депутатським запитом ні Генпрокуратура, ні Військова прокуратура "не надають даних".

При цьому Соболєв назвав ситуацію абсурдною та закликав членів комітету готуватися до суду – "Позиватимемось до Військової прокуратури та Держсудової адміністрації, аби рішення суду про конфіскацію коштів Януковича було в публічному доступі".

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%