Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Гаманець у телефоні: Кабмін зняв обмеження для мобільних платежів

Вівторок, 04 липня 2017 17:02

Кабінет міністрів України врегулював питання повернення невикористаних коштів абоненту мобільного зв'язку, тим самим знявши бар'єри для розвитку розрахунків за допомогою мобільного телефону.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, пише Новое Время.

"Ринку мобільних платежів бути. Сьогодні уряд усунув важливий бар'єр, який стримував можливості розрахунків за допомогою мобільного телефону. Адже на послуги мобільного зв'язку нараховується пенсійний збір. Ось і треба було врегулювати механізм повернення цих коштів, якщо оплата з мобільного не пов'язана із оплатою послуг телекому. Відтепер ця перешкода усунена", - пише він.

Глава Офісу ефективного регулювання (BRDO) Олексій Гончарук, в свою чергу додав, що, дуже скоро в Україні мобільним телефоном можна буде користуватися як гаманцем.

"Цікаво, хто швидше введе таку можливість для абонентів Kyivstar, Vodafone Ukraine, або може lifecell? До кінця літа впораєтеся?", - цитує його Інтерфакс-Україна.

У пояснювальній записці до відповідного документа зазначено, що в результаті його прийняття прозоро і чітко врегульовано питання повернення операторами стільникового зв'язку сум сплачених послуг (включаючи суму збору на обов'язкове державне пенсійне страхування) користувачам послуг стільникового зв'язку, а також відповідного обліку і обліку таких повернень в звітності операторів стільникового зв'язку. Крім цього результатом прийняття проекту постанови буде розвиток мобільних платежів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%