Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

План Маршалла для України перейшов до дій

Середа, 05 липня 2017 09:30

Економічна допомога для України вийшла на конкретні дії. Автори програми допомоги Україні заявили про конкретні кроки.

План економічної допомоги для України і українців переходить від політичних розмов до конкретних дій. Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив екс-прем'єр Литви, депутат литовського сейму Андрюс Кубілюс.

"Я навіть не сподівався, що так швидко все буде просуватися, тобто ми вже переходимо від загальної політичної розмови про цей план до конкретики, до того, хто буде розробляти ті чи ті проекти", - заявив політик.

За його словами, група литовських і українських депутатів спільно побувала нещодавно у Вашингтоні, Берліні і Брюсселі, де провела інтенсивні переговори з політиками і представниками фінансових інститутів.

"У Брюсселі ми настільки просунулися вперед у цьому плані, що почали обговорювати конкретні організаційні питання. Наприклад, хто буде описувати конкретні механізми допомоги, який мандат повинні отримати Єврокомісія і Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) для того, щоб на своєму рівні працювати над цим планом, що має задекларувати Європарламент перед самітом "Східне партнерство", який відбудеться в листопаді", - підкреслив екс-прем'єр Литви.

Він зазначив, що ініціативна група намагається використовувати досвід Німеччини 1947 року, коли гроші, які виділялися за планом Маршалла, зосереджувалися, зокрема, у банку KfW (німецький державний банк, заснований у 1948 році як складова частина плану Маршалла. - ред.).

"Мова йде про те, щоб конкретна фінансова організація, яка отримає фінанси від ЄІБ чи від інших фінансових установ, змогла надавати ці гроші як кредити малому і середньому бізнесу на набагато кращих умовах порівняно з тими, які зараз є в Україні", - констатував Кубілюс.

Кубілюс наголосив, що була проведена дуже вдала підготовча робота, яка дає можливість сподіватися на обговорення плану на саміті "Східне партнерство" в листопаді в Брюсселі.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%