Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Партія Порошенка отримала 28 млн грн з держбюджету

Середа, 05 липня 2017 11:55

БПП не встигає витрачати отримані з держбюджету кошти: наразі з 28 млн президентська партія витратила 22 млн.

БПП отримав у I кварталі 2017 року понад 28 млн гривень з держбюджету в рамках фінансування своєї статутної діяльності.

Про це повідомляє "Главком", зазначаючи, що також бюджет політсили складають понад  25 тис. гривень, переказаних з регіональних осередків, та 10 гривень від фізичної особи.

"Протягом перших трьох місяців цього року БПП витратив понад 22 млн гривень, отриманих із державного бюджету, та 680 гривень із власних коштів. Найбільше потягнуло утримання партійних осередків – 15,616 млн гривень. У БПП піклуються і про своїх виборців, друкуючи інформаційну газету, яка коштувала партії майже 1,5 млн гривень. Серед інших витрат варто відзначити 280 тис. гривень на перельоти й готелі, 111 тис. на послуги зв’язку та близько 160 тис. за комуналку", – йдеться в повідомленні.

 

При цьому наголошується: однією з найбільших витрат є оплата послуг приватного підприємця Ярослава Максимчука, який був кандидатом у депутати від БПП до Бучанської міськради, а також помічником нардепа Руслана Князевича, починаючи від далекого V скликання парламенту – "Відповідно до звіту БПП, партія заплатила пану Максимчуку 400 тис. гривень за консультаційні послуги і ще 290 тис. залишилась винна".

Крім того, підкреслюється, значну частину витрат БПП складають "замовлення у підприємств чи підприємців, які не мають великого стажу діяльності" – "Згідно із фінансовими звітами 2016 року, в IV кварталі партія замовила канцтовари, прапорці та намети у підприємця Дмитра Сілаєва. Час його діяльності на момент співпраці з БПП становив один місяць, а сума партійного замовлення – майже 5 млн гривень".

Також зазначається: окремою статтею видатків БПП є утримання секретаріату: на 33 працівників було витрачено понад 1,6 млн гривень, при  середній зарплаті працівника політсили в 12,1 тис. гривень.

Разом з тим, зауважується, в І кварталі 2017 року партії витратила понад 180 тис. гривень на оплату виконання роботи без офіційного працевлаштування в секретаріаті "осіб, більша частина з яких є теперішніми чи колишніми помічниками нардепів".

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%