Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Оранта втратила $10 млн не через халатність гендиректора

Вівторок, 11 липня 2017 13:18

Щоб притягнути до відповідальності екс-керівника страхової компанії Оранта Олену Болотову, прокуратура може перекваліфікувати її справу з недбалості на співучасть в розкраданні $10 млн.

Про це повідомив старший партнер юрфірми Ільяшов і партнери Роман Марченко, який представляє інтереси акціонера СК - казахстанського БТА Банку, повідомляє FinClub.

"Я так розумію, що по Олені Болотовій слідство не зібрало достатнього обсягу доказів для пред'явлення їй співучасті в розкраданні. При цьому очевидно, що вона де-факто сприяла цьому розкраданню в інтересах третіх осіб", - повідомив юрист.

Нагадаємо, Голосіївський районний суд Києва 3 липня визнав Болотову невинною у виведенні зі страхової компанії Оранта близько $10 млн.

Мільйонні збитки виникли в результаті передачі товарних знаків і послуг до товариства ІМГ Інтернешнл холдинг компані. ІМГ ІХК зареєструвало товарний знак НАСК Оранта, а також слоган "Оранта оберігає Україну" в жовтні 2008 року. Після цього їй за договором були передані права на товарний знак і слоган страхової компанії.

Болотова звинувачувалася в тому, що у невстановлений досудовим розслідуванням час організувала проведення засідання правління, на якому членами правління було прийнято рішення про передачу виключних майнових прав на знаки для товарів і послуг за винагороду в сумі 6 млн грн.

Після цього Оранта почала орендувати у компанії права на користування торговими марками за велику суму. В слідстві зазначили збитки на суму 64,55 млн грн.

Дії менеджменту кваліфіковані як службова недбалість. Відповідальність за цією статтею - позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та штрафом від 4,25 тис. до 12,75 тис. грн.

"Логіка вироку зрозуміла: суд порахував, що якщо двом іншим учасникам організованої злочинної групи - Олександру Тимінський і Олегу Спілці - інкримінується розкрадання коштів, значить, дії інших співробітників Оранти, скоріше, потрібно розглядати як співучасть в розкраданні, а не просто як халатність", - пояснив Роман Марченко.

СК Оранта є лідером на українському ринку автоцивілки.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%