Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Бюджетний комітет затвердив зміни до бюджету та 14,1 млрд грн на субсидії

Середа, 12 липня 2017 19:34

Комітет Верховної ради з питань бюджету затвердив до другого читання законопроект про зміни до Державного бюджету на 2017 рік, інформує УНІАН.

Про це журналістам повідомили члени комітету.

«Затвердили законопроект до другого читання. Можуть завтра голосувати», - повідомив член комітету Іван Крулько.

За словами члена комітету Юрія Льовченка, документ було прийнято практично одноголосно.

«Затвердили 6600. Гроші на субсидії так і залишилися (14,1 млрд. грн. – ред.). В зал виноситься завтра. На жаль, весь законопроект отримав підтримку. Я голосував проти, решта – «за», - зазначив він.

Голова комітету Андрій Павелко підтвердив журналісту, що сума в 14,1 млрд грн, запропонована раніше урядом в якості додаткового фінансування субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, залишилася в проекті до другого читання незмінною.

На думку першого заступника голови Комітету ВР з питань житлово-комунального господарства Дмитра Андрієвського, голосування за зміни до бюджету 2017 року в частині субсидій – це одна з основних завдань» для парламенту на четвер.

«Це треба зробити обов'язково. Це була пропозиція і нашого комітету. Накопичуються борги у підприємств теплокомуненерго, у підприємств, які надають централізоване водопостачання, водовідведення. Якщо це не зробити, ми можемо мати дуже напружену ситуацію, коли у вересні-жовтні грошей на субсидії просто не буде. І тоді звичайно – криза неплатежів. Підготовка до нового опалювального сезону і його проходження буде під великим питанням», - підкреслив депутат.

Він додав, що відповідна інформація була донесена до профільного віце-прем'єра Геннадія Зубка.

«Цю позицію знає і підтримує прем'єр-міністр України», - додав він. За словами Андрієвського, питання буде розглядатися на засіданні фракції БПП в середу. «Я абсолютно впевнений, що ці гроші будуть виділені», - зазначив він.

Однак, на думку депутата, восени парламенту потрібно буде повернутися до питання дофінансування субсидій.

«На превеликий жаль, це тільки перша сума. Думаю, нам у вересні ще доведеться додавати принаймні 15, а може навіть 20 млрд гривень додатково до цих 14-ти», - додав він.

Раніше в ефірі телеканалу News One народний депутат, заступник голови комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Олена Бабак заявила, що Верховна Рада повинна підтримати законопроект про внесення змін до Держбюджету на 2017 рік в частині збільшення фінансування субсидій протягом останнього пленарного тижня літньої сесії парламенту.

За її словами, на сьогоднішній день основне питання, яке стоїть на порядку денному для забезпечення нового опалювального сезону, - це погашення заборгованості держави перед комунальними підприємствами та компаніями енергетичного сектора. Депутат наголосила, що станом на 1 червня заборгованість держави перед підприємствами за субсидіями склала 33 млрд грн з 47 млрд грн, які передбачені на ці цілі на 2017 рік.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%