Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Українцям урізали розмір ЖКГ-субсидії: що діється з виплатами в Україні

Неділя, 23 липня 2017 17:58

В Україні середній розмір призначеної субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП) на одне домогосподарство в червні 2017 року зменшився в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 24,2% і склав 164,9 гривень, інформує Finance.ua.

Про це офіційно повідомляє Держстат. При цьому відомство уточнює, що дані наводяться без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції.

Серед регіонів найбільший розмір субсидії спостерігався у м. Київ і Чернівецькій області (235,7 грн і 468,2 грн відповідно), найменший – у Полтавській та Закарпатській областях (101,3 грн і 102,6 грн відповідно).

При цьому загальна сума субсидій, призначених домогосподарствам для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у січні-червні цього року, склала 2 млрд 740,3 млн гривень, з них у міських поселеннях – 1 млрд 871,8 млн гривень, у сільській місцевості – 868,5 млн гривень.

За даними Держстату, за вказаний період за субсидіями для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг звернулися 6 млн 329,7 тис. домогосподарств. Це в 2 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року. У порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість домогосподарств, яким призначено субсидії, збільшилась на 573,4 тис., або на 18,5%.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%