Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Киянам підвищили квартплату і розповіли, як її не платити

Вівторок, 08 серпня 2017 22:39

Киянам доведеться більше платити за свої будинки. Розпорядженням КМДА від 6 червня 2017 № 668 затверджено нові, підвищені в середньому вдвічі тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, інформує Finance.ua.

Підвищені платіжки тепер отримають понад 8300 столичних будинків. Середній розмір тарифу для цих будинків складе 6,43 грн за 1 кв.м з ПДВ. Про це повідомили в Держпродспоживслужбі.

За словами столичної влади, підвищення приведе до економії бюджетних коштів і дозволить збільшити заробітну плату працівникам робітничих професій.

Також передбачається виділення коштів на поточні ремонти і обслуговування ліфтів, оскільки в тариф входить і оплата за їх техобслуговування, робота диспетчерських служб, освітлення сходових клітин, обслуговування димових і вентиляційних каналів та інші послуги.

Загалом, перелік налічує 17 видів послуг, які повинні надаватися для належного утримання та збереження житлового фонду. Перелік житлово-комунальних послуг споживачеві залежить від рівня благоустрою відповідного будинку (споруди).

Як зазначили в Держпродспоживслужбі, в разі порушення виконавцем умов договору споживач має право викликати його представника для складення та підписання акта-претензії, в якому повинні бути вказані терміни, види, показники порушень тощо.

Акт-претензія споживача подається виконавцю, який протягом трьох робочих днів вирішує питання про перерахунок платежів або видає обґрунтовану письмову відмову в задоволенні його претензій.

Крім цього, у споживачів залишається можливість платити за послугу за стимулюючими тарифами – зі знижкою 10%, якщо оплата здійснюється до 20 числа місяця.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%