Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Підготовка до школи в Києві: зібрати дитину коштує понад дві мінімальні зарплати

Понеділок, 14 серпня 2017 12:00

Підготовка до нового навчального року в самому розпалі, до нього залишилося трохи більше двох тижнів. У школах придумують формати лінійок, а в місті працюють безліч шкільних ярмарків. Про підготовку до школи повідомляє "Сегодня".

На центральній ярмарці, яка "окупувала" Хрещатик у вихідні дні, свої товари представили понад 90 столичних виробників: рюкзаки, костюми, спіднички, канцелярія, спідня білизна і багато іншого. Ціни - на будь-який гаманець. Вартість зошитів стартувала від 2 грн, щоденників від 13. За строгий костюм для першокласника просили 1300 грн, за спортивний - близько 500 грн, а за хороший рюкзак - 1500 грн. Цього року мода на національні мотиви.

На розкладках дуже багато зошитів та інших шкільних принад у синьо-жовтих тонах, з принтами у вигляді вишивки, з написами "Україна в моєму серці", "Україна єдина", "Люби Україну". Привернув увагу і симпатичний пенал за 45 грн, на якому ціле поле червоних маків.

Особливою популярністю на ярмарку користувалися і дитячі вишиванки. "Найпростіші - за 230 грн. Є трохи дорожче, по 400 грн, а зі складною ручною вишивкою, лляні, - близько 2 тис. грн", - розповіла продавець.

"Вишиванку ми носимо в школу не тільки на свята. Часто одягаємо її замість сорочки, дитині подобається, і зручно", - каже мама п'ятикласника Наталія Міщенко.

Що стосується загальної суми на збори в школу, вона значно відрізняється в різних сім'ях. "Якщо купувати все нове - костюм, рюкзак, взуття, канцелярію, - потрібно близько 7 тис. грн. А якщо купувати дорогі речі - то і понад 10 тисяч. Ми протягом літа купували необхідне. За один раз придбати все відразу дуже дорого. Зараз лише зошити та пенал купимо, і до першого вересня готові", - розповіла мама третьокласниці Галина Устенко.

Багато батьків обходяться і старими речами. "Якісний рюкзак ми купили три роки тому, знову з ним підемо. Є сорочки, з яких син ще не виріс", - каже покупець Олена.

У школах вже продумують, яким буде 1 вересня. Як і в минулому році, міські чиновники дозволили, щоб навчальні заклади вирішували це самостійно.

"У нас свято займе близько 20 хвилин. І точно не в форматі лінійки", - розповів директор школи №148 Сергій Горбачов. Не обов'язково проводити за екраном цілий день, щоб отримати задоволення від порно роликів і відправитися далі займатися справами в реальному житті. Такого ж принципу дотримувалася коханці, які записували на камеру російське порево і завантажували все це до нас на сайт. Ці моменти статевого акту ви можете знайти тут https://ua.xn----ztbcbceder.tv/porevo , де все викладено абсолютно безкоштовно. Від вас потрібно тільки перейти по посиланню і вибрати собі особисто, чим хочете насолодитися.

В одній зі шкіл Деснянського району розповіли, що придумають щось цікаве для перших і випускних класів. "Першокласникам завжди вручаємо коровай, і вони вже в класах діляться між собою. Але вже кілька років ми відмовляємося від букетів, а замість цього діти, за бажанням, приносять щось для поранених у військовому госпіталі", - розповіли нам в школі.

Є особливі побажання й у батьків: у Facebook поширюють звернення до чиновників, політиків, депутатів не приходити до дітей на свято. "Іноді ви спізнюєтеся, іноді ваші красномовні промови занадто нудні й довгі. Не даруйте нашим дітям букварики з вашими портретами, краще забезпечте своєчасне надходження підручників у школах", - просять батьки.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%