Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Україна втрачає валютну виручку через погану роботу «Укрзалізниці»

Понеділок, 14 серпня 2017 20:24

Гірничо-збагачувальні комбінати групи «Метінвест» звернулися до в.о. голови правління «Укрзалізниці» Євгена Кравцова з проханням посприяти забезпеченню вагонами парку «Центру транспортної логістики» підприємств ГМК в запланованому обсязі, інформує «24 канал».

Про це йдеться в листі, підписаному керівниками Центрального,Північного та Інгулецького ГЗКів, копія якого є в розпорядженні Мінпрому.

Як наголошується в документі, при заявленій до перевезення парком ЦТЛ залізорудній сировині на експорт і внутрішній ринок в обсязі 4141 вагон фактично на підприємства було подано всього 695 вагонів (16,7% від плану).

Зокрема, за ІнГЗК у напрямку Ужгород – Словаччина було заявлено 378 вагонів, а забезпечено 0 вагонів. У напрямку Чоп – Чехія із заявлених 162 вагонів забезпечено 10, у напрямку МТП «Південний» заявлено 486 вагонів, забезпечений 31 вагон, на Маріупольський меткомбінат ім. Ілліча заявлено 572 вагони, забезпечено 105 вагонів.

По Центральному ГЗК у напрямку Ужгород – Словаччина було заявлено 540 вагонів, забезпечено 176 вагонів, у напрямку Батьово – Угорщина заявлено 54 вагони, забезпечено 0 вагонів, у напрямку Чоп – Чехія/Угорщина заявлено 165 вагонів, забезпечено 55 вагонів, у напрямку Ізов – Польща заявлено 378 вагонів, забезпечено 55 вагонів, у напрямку Рені заявлено 270 вагонів, забезпечено 53 вагони.

Водночас Північний ГЗК не отримав жодного вагона ЦТЛ із заявлених 1 026 в напрямку Словаччини та Польщі.

«Через ситуацію, що склалася втрати валютної виручки для України через недовантаження ГЗК «Метінвест» покупцям у Європі за першу декаду склали близько 11 млн дол. Також під загрозою невиконання графік формування суднової партії в порту Південний (втрати валютної виручки в серпні можуть скласти більше 3,5 млн дол.). Крім того, має місце зрив відвантаження залізорудної сировини на адресу металургів Маріуполя – під загрозою виконання виробничих програм і виконання експортних контрактів щодо поставок металопродукції», – йдеться в листі.

Керівники ГЗК наголошують, що з метою недопущення подальшого зриву поставок залізорудної сировини в серпні відповідно до укладених договорів комбінатам необхідно проводити відвантаження ЗРС у вагонах парку ЦТЛ в обсязі не менше 6 маршрутів щодоби, що відповідає узгодженим на серпень 2017 року плану перевезень.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%