Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

АМКУ дозволив злиття Bayer та Monsanto

Субота, 19 серпня 2017 10:08

Антимонопольний комітет України дозволив горизонтальне та вертикальне злиття німецької компанії "Bayer Aktiengesellschaf" та американської "Monsanto Company"на ринках хімічних засобів захисту рослин та насіння сільськогосподарських культур та овочів.

Про це повідомляє прес-служба Антимонопольного комітету, пише ЕП.

Зазначається, що у ході розгляду справи було опитано близько 20 конкурентів, 15 дистриб’юторів, 5 експертів та 7 безпосередніх споживачів.

В результаті розгляду АМКУ дійшов висновку, що концентрація об’єднує два різні, але взаємодоповнюючи бізнеси. Об'єднані науково-дослідні можливості Групи Bayer та Групи Monsanto створять значний потенціал для впровадження інноваційних продуктів, більш ефективного задоволення потреб споживачів та сприятимуть подальшому вдосконаленню продукції, що пропонується учасниками концентрації.

Коштом такого поєднання кінцеві споживачі зможуть отримати значні та довгострокові переваги, зокрема: розширити джерела постачання, підвищити зручність використання продукції та врожайність, більш ефективно охороняти навколишнє середовище та раціонально використовувати ресурси.

Також АМКУ зазначив, що концентрація сприятиме зростанню, інноваціям та стабільності виробництва в усьому світі та матиме позитивний вплив на глобальні постачання харчових продуктів та їх якість.

При цьому в Антимонопольному комітеті зазначили, що концентрації може зумовити спотворення конкуренції шляхом обмеження доступу на ринок дистрибуції засобів захисту рослин та насіння сільськогосподарських культур і овочів інших виробників таких товарів.

Виходячи з цього, АМКУ обумовив надання дозволу на зазначену концентрацію виконанням учасниками певних зобов’язань, які стосуються нестворення перешкод доступу на ринки чи усунення з ринків дистрибуції засобів захисту рослин та насіння сільськогосподарських культур і овочів інших виробників.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%