Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Фірташ створив нового трейдера і планує вивести його на біржу

Субота, 19 серпня 2017 18:00

Дмитро Фірташ заснував у Швейцарії нову трейдингову компанію Filada AG (кантон Цуг) для торгівлі добривами, хімічною продукцією і нафтопродуктами, і надалі планує здійснити лістинг на біржі.

Про це свідчать дані юридичного реєстру кантону Цуг, пише Liga.Net.

Сама компанія була зареєстрована ще в березні 2016 року і називалася ZNGS AG за аналогією з відомою групою Зангас, яка займалася будівництвом газопроводів в країнах СНД і належала Фірташу.

Спочатку ZNGS AG очолювали Ларс Хауссман (колишній виконавчий директор RosUkrEnergo) і росіянин Олексій Серебряніков - глава австрійської ZANGAS Hoch- und Tiefbau GmbH.

У червні новим директором компанії став багаторічний топ-менеджер Фірташа - Дмитро Глебко. Він очолює ще одну трейдингову компанію українського бізнесмена - NF Trading (ОАЕ).

Разом зі зміною керівництва ZNGS AG змінила назву на Filada AG.

Уже в липні, за даними Федеральної митної служби РФ, через Filada AG почалися постачання російського аміаку на хімічне підприємство Рівнеазот Дмитра Фірташа. Сировина купується у Куйбишевазоту (Тольятті).

"Наша мета... стати провідною європейською торговою платформою, з річною реалізацією близько 20 млн т продукції до 2025 року, і надалі вийти на біржу або здійснити злиття з глобальним стратегічним торговельним партнером", - зазначено на сайті Filada AG, який поки працює в тестовому режимі.

Зараз компанія пропонує до продажу хімічні добрива, діоксид титану, нафту і нафтопродукти, сільськогосподарську продукцію, випливає з інформації на сайті. Статутний капітал компанії становить 100 тис швейцарських франків.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%