Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Києві підскочили ціни на оренду квартир

Середа, 13 вересня 2017 21:12

Ринок оренди житла в Україні з вересня виходить на пік активності. За розрахунками ріелторів, в цей період ціни на знімні квартири зростають на 10-15%, інформує «Сьогодні».

Наталя платить 8,5 тисячі гривень на місяць плюс вартість послуг ЖКГ за квартиру в Києві. Ця квартира однокімнатна, але затишна, в хорошому стані і з панорамними вікнам: з вікна видно Києво-Печерську Лавру.

Але старі квартири зі зламаними меблями все ще становлять третину ринку оренди. І навіть на таке житло ціна в Києві тримається не нижче 5 тисяч гривень.

Як розповідають переселенці з Донбасу, жити в таких квартирах – це випробування. «Шпалери дуже старі, подерті, лінолеум з дірками. Стіни в туалеті і ванній просто пофарбовані, а труби хитаються і течуть. При цьому люди попросили досить пристойну ціну», – нарікає переселенка Наталя.

Навіть за 4,5 тисячі на місяць пропонують житло, яке шокує. Сантехніка в таких квартирах стара і іржава. Пральної машинки, кондиціонера і інтернету немає поготів. Все це пропонують за додаткові гроші. Навіть податок, який повинен платити орендодавець намагаються перекласти на плечі клієнта.

Ріелтори нагадують, що в серпні-вересні ринок знімного житла перебуває на піку. «Це обумовлено тим, що їдуть сезонні робітники, їдуть студенти. Якраз ажіотаж і пік заселення студентів», – пояснює ріелтор Сергій Курганов.

Він додає, що вартість оренди то зростає, то падає кілька разів на рік. Кінця ажіотажу слід чекати в жовтні, а черговий стрибок цін буде перед новорічними святами, відзначає Курганов.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%