Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Єврономери вже не в моді: українці активно везуть машини з інших ринків

П'ятниця, 22 вересня 2017 15:30

Компанії, що займаються пригоном автомобілів з США, Канади і Грузії, відзначають небувале зростання попиту з боку українських водіїв на машини з американських аукціонів. Як повідомили в компаніях, що привозять автомобілі під замовлення, порівняно з роком-двома раніше попит зріс приблизно на 50%, пише Finance.ua з посиланням на autonews.

Як правило, продаються вони биті, але при цьому набагато дешевше від аналогічних моделей в Україні. І, що важливо, завозять їх до нас цілком легально. Таким чином, на відміну від європейських, можна отримати автомобіль з невеликим пробігом і більш свіжий — віком від 2 до 4 років.

Строки доставки автомобіля зі штатів приблизно 2-3 місяці. З Грузії оброблять замовлення за тиждень, але за фактом це будуть ті самі відремонтовані «американці» з аукціонів і дорожче на кілька тисяч доларів.

Українці найчастіше замовляють машини відомих світових брендів: Toyota, Honda, Lexus і VW. Але ними, звичайно ж, не обмежуються. Завозять в основному автомобілі класу Євро-5 об’ємом до 3 л на бензині і до 2,5 л на дизелі — для них в Україні діє пільгове розмитнення.

Наприклад, орієнтовна ціна вже привезеного і розмитненого VW Passat 2014-2015 року випуску — $14 тис. В Україні він коштуватиме до $19 тис. Американська Toyota Camry 2014 року випуску коштує до $16 тис., тоді як у нас за неї попросять вже $22 тис. Приблизно стільки ж в Україні буде коштувати Ауді А4, в той час як штатівська обійдеться тисячі на три дешевше.

Після вибору авто клієнту доведеться внести передоплату у розмірі від 10%, але не менше ніж $400. Залишок потрібно погасити в наступні три дні. Доставлять машину до одеського порту, так що «зустрічати» покупку доведеться особисто. Але розмитнити можна вже і за місцем проживання.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%