Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Нафтогаз збільшив закупівлі газу на 20 відсотків

Четвер, 12 жовтня 2017 12:18

За 9 місяців 2017 року НАК "Нафтогаз України" закупила 17,5 мільярда кубометрів газу, що на 3,1 мільярда кубів більше, ніж за 9 місяців попереднього року.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Нафтогазу, пише ЕП.

У структурі закуплених у цьому році обсягів газу частка імпорту становила 41%, газу, закупленого в "Укргазвидобування", - 59%.

Поставки імпортованого газу в Україну з боку РФ як у 2016 році, так і у 2017 році не здійснювалися, всі обсяги газу надходили з Європи.

За звітний період Нафтогаз імпортував з європейського ринку 7,1 млрд кубометрів газу, що на 2,4 млрд кубів (53%) більше, ніж за аналогічний період попереднього року.

Цього року Нафтогаз закуповував газ у 12 європейських постачальників з Німеччини, Швейцарії, Франції, Великобританії, Чехії, Польщі та Італії. Жодна з цих компаній не поставила більш як 30% обсягу імпортованого газу.

Закуплений в "Укргазвидобування" газ в повному обсязі використовується для забезпечення побутових споживачів, релігійних організацій та виробників теплової енергії для надання послуг з опалення та постачання гарячої води населенню і релігійних організацій.

Крім того, необхідні обсяги імпортованого газу Нафтогаз направляє на забезпечення інших потреб побутових споживачів в газі та теплі.

У Нафтогазі відзначили, що компанія не поставляє газ безпосередньо населенню. У той же час закуплений компанією ресурс перепродують регіональні газопостачальні компанії (газзбути) згідно з постановою КМУ від 22 березня 2017 №187.

Нагадаємо, у першому півріччі 2017 року група НАК "Нафтогаз України" отримала 23,3 млрд грн чистого прибутку. Це на 4 млрд грн більше результату аналогічного періоду 2016 року. Такого результату досягнуто, перш за все, шляхом зростання обсягів транзиту газу.

У 2016 році НАК "Нафтогаз України" вперше за п'ять років отримала чистий прибуток у розмірі 26,5 млрд грн. У порівнянні з 2015 роком, доходи від транзиту природного газу в 2016 році зросли на 7,4 млрд грн.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%