Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«Нафтогаз» витратив 3,9 млн гривень на оренду кімнати у Стокгольмі під час суду з «Газпромом»

Четвер, 12 жовтня 2017 17:15

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" протягом 2015-2016 років витратила 3,93 млн гривень на оплату кімнат для переговорів, для забезпечення проведення консультацій і засідань в рамках арбітражного провадження за контрактами між НАКом і компанією "Газпром" (Росія).

Про це йдеться в акті ревізії Державної аудиторської служби діяльності "Нафтогазу" в період з квітня 2015 року по березень 2017 року, текст якого мають Українські Новини.

Всього на здійснення працівниками НАК "Нафтогаз" зарубіжних відряджень, в тому числі на оренду приміщень, компанія витратила 8,902 млн гривень.

Так, в березні 2015 року компанія витратила 71,264 тис гривень на 2-х денне відрядження комерційного директора НАКу Юрія Вітренка у Стокгольм і 2-х денне відрядження у Лондон.

У Стокгольм Вітренко був відправлений для участі в засіданні, на якому розглядалося процесуальний план арбітражної справи щодо контракту від 19 січня 2009 про обсяги та умови транзиту газу через територію України на період з 2009 по 2019 року між "Нафтогазом" і "Газпромом".

У Лондоні він брав участь в робочих зустрічах з представниками компаній Statoil (Норвегія) і Noble Group (Китай) про постачання газу в Україну.

133,258 тис гривень "Нафтогаз" витратив на відрядження в квітня 2015.

Зокрема, компанія витратила 92,736 тис гривень на поїздку (з 23 по 25 квітня) заступника голови правління Сергія Коновца і на той момент в.о. директора юридичного департаменту Ярослава Теклюка в Осло для участі в нараді щодо контракту на транзит газу.

40,523 гривні "Нафтогаз" заплатив на поїздку Вітренка в Осло (з 23 по 24 квітня), а також в Таллінн (з 24 по 25 квітня) для участі в конференції "Lennart Meri Conference".

У вересні 2015 року "Нафтогаз" витратив 146,698 тис гривень.

Так, компанія заплатила 62,394 тис. гривень на поїздку (з 3 по 5 вересня) Теклюка в Осло для участі в нараді з приводу арбітражу щодо контракту на купівлю-продаж газу з "Газпромом".

Крім того, компанія витратила 114,404 тис гривень на відрядження (з 2 по 3 вересня) голови правління Андрія Коболєва, Вітренко і головного радника голови НАК Сергія Алексєєнка в Лондон для участі у зустрічі з керівництвом ЄБРР щодо виділення кредитної лінії на закупівлю газу, а також на відрядження (з 3 по 5 вересня) Вітренка в Осло для участі в нараді з приводу арбітражу щодо контракту на купівлю-продаж газу з "Газпромом".

16-19 грудня 2015 Вітренко і Теклюк відвідали Стокгольм для участі в засіданні трибуналу, на якому розглядався план просування арбітражного провадження у тяжбі "Нафтогаз" - "Газпром".

"Нафтогазу" це коштувало 137,4 тис гривень.

Всього у вересні 2016 року у відрядження в рамках арбітражного справи "Нафтогаз" витратив 1,34 млн гривень.

Зокрема, відрядження делегації в складі Коболєва, заступника міністра енергетики та вугільної промисловості з питань європейської інтеграції Ігоря Діденка, Вітренка, Теклюка і начальника департаменту відносин з "Газпромом" Антоніни Марченко в Стокгольм (4-8 вересня 2016) для участі в консультаціях і засіданнях в рамках арбітражних справ щодо контракту на купівлю-продаж газу "Нафтогазу" обійшлася в 533,489 тис гривень, серед яких 187 тис. гривень на оплати кімнати для проведення переговорів.

Поїздка делегації від "Нафтогазу" 24 сентября-12 жовтня в Стокгольм коштувала компанії 3,1 млн гривень, серед яких 1,89 млн гривень НАК витратив на оренду кімнати для переговорів і консультацій.

31 жовтня-2 листопада 2016 Коболєв здійснив поїздку до США для зустрічей із спеціальним посланником і координатором з міжнародних енергетичних питань в Держдепартаменті США, керівником Бюро енергетичних ресурсів Держдепу Амосом Хохштейном і Джорджем Соросом щодо питань енергетичної безпеки, реформування "Нафтогазу" і газового ринку України, а з 2 по 5 листопада делегація від НАКу вирушила в Стокгольм для консультацій щодо транзитного контракту.

На ці поїздки "Нафтогаз" витратив 742,577 тис гривень, серед яких 175,511 тис гривень на оплату приміщень для проведення переговорів.

У листопаді 2016 року "Нафтогаз" також заплатив на відрядження 2,9 млн гривень, серед яких 1,675 млн гривень на оплату кімнат для переговорів.

Так, з 17 по 20 листопада 2016 Коболєв і начальник департаменту з корпоративних комунікацій Олена Осмоловська здійснили поїздку до Відня для участі в конференції "Nord Stream 2 and impact on Europe" і зустрічі з головою Секретаріату Енергетичного Співтовариства Янешом Копач по виконанню зобов'язань щодо реформування нафтогазового комплексу Україна в рамках Енергетичного Співтовариства та із заступником голови Наглядової ради компанії Eustream Даніелем Кретінськім щодо поставок природного газу в Україну.

З 20 по 29 листопада 2016 делегація "Нафтогазу" на чолі з Коболєвим відвідала Стокгольм для участі в усних слуханнях в рамках арбітражного провадження щодо транзитного контракту з компанією "Газпром".

Згідно з даними про відрядження, для участі у заходах по арбітражному виробництву за контрактами між "Нефтегазом" та "Газпромом" співробітники НАК провели сумарно 56 днів у Стокгольмі. З них 38 дней компанія орендувала кімнату для проведення переговорів та консультацій, за якузаплатила 3,9 млн. грн. Якщо Нефтегаз орендував кімнату кожного з 38 днів, то 1 день оренди коштував компанії 103,425 тис. гривень.

Як повідомляли Українські Новини, 31 травня 2017 Стокгольмський арбітраж відхилив вимоги "Газпрому" щодо принципу "бери або плати".

Також арбітраж задовольнив вимоги Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" про перегляд ціни на газ в контракті з компанією "Газпром" і скасував заборону на реекспорт газу.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%