Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Поїздка 28 супроводжуючих Петра Порошенка на Генасамблею ООН обійшлася бюджету в 3,5 млн грн (документ)

Понеділок, 20 листопада 2017 15:33

У число учасників робочого візиту в США 17-22 вересня 2017 року Арезидента України Петра Порошенка було включено 31 особу - члени офіційної делегації та супроводжуючі особи (без урахування особистої охорони).

З них троє - посол в США Валерій Чалий, постійний представник при ООН Володимир Єльченко та генконсул в Нью-Йорку Ігор Сибіга - постійно перебувають в США, інших 28 учасників відправлялися на засідання Генасамблеї з України.

Про це йдеться у відповіді Адміністрації Президента України на інформаційний запит Українських Новин.

Зокрема, до складу офіційної делегації крім Чалого і Єльченка увійшли ще 10 осіб. Це дружина президента Марина Порошенко, глава АП Ігор Райнін, перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко, міністри Павло Клімкін та Олександр Данилюк, а також заступник голови АП Костянтин Єлісєєв, екс-глава АП Борис Ложкін, начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко та уповноважений у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

У число супроводжуючих осіб увійшли начальник особистої охорони президента Юрій Федоров, заступник керівника департаменту зовнішньої політики АП Марина Михайленко, головний консультант департаменту стратегічного планування Катерина Лисак. Главу президентського протоколу Ярослава Мельника супроводжували двоє його співробітників. Прес-секретаря Святослава Цеголка - 8 представників прес-служби. А також троє співробітників підприємств Державного управління справами (ДУС).

При цьому, за наданими в АП даними, витрати на відрядження членів офіційної делегації та супроводжуючих осіб (з урахуванням проживання) склали 3,49 млн грн – 121,8 тис доларів США і 261,4 тис грн.

У той же час, в АП не надали дані про вартість перельоту, пояснивши це тим, що авіаперевезення в США не виділили із загальної суми авіаперевезень глави держави ДАП "Україна".

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%