Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Сьогодні відбудеться один з найбільших розпродажів цього року: Чорна п’ятниця-2017

П'ятниця, 24 листопада 2017 09:47

Сьогодні, 24 листопада, відбудеться один з найбільших розпродажів року під назвою Чорна п'ятниця. В цей день в торгових центрах, бутиках та інтернет-магазинах знижки досягають 90%. Українські Новини розкажуть детальніше про цей день.

В західних країнах, а особливо в США, Чорна п'ятниця – самий довгоочікуваний день для шопоголіків. Ця традиція виникла в Америці ще в 19 столітті, коли найбільші торговельні мережі почали влаштовувати розпродажі перед новорічними святами. Але термін "Чорна п'ятниця" почали використовувати тільки в 1966 році в Філадельфії.

Традиція неймовірних розпродажів стала дуже популярною досить швидко, поширившись в інших країнах. Успіх Чорної п'ятниці колосальний тому, що люди, які бачать маленькі ціни, змітають з полиць навіть самі непотрібні їм речі. Іноді Чорна п'ятниця приносить продавцям такий прибуток, який вони не завжди отримують за цілий місяць. В Америці деякі люди займають черги заздалегідь, ще до півночі, а хтось і зовсім може ночувати під стінами магазинів, щоб отримати довгоочікувану річ в рази дешевше. Перших покупців завжди чекають найбільші знижки – від 50%, не нижче. Магазини в Америці в Чорну п'ятницю відкривають близько 5 години ранку, а деякі – опівночі.

Але у Чорної п'ятниці є свої підводні камені, які стосуються продавців, адже вони не завжди так просто встановлюють ледве не благодійні ціни. Покупцям важливо пам'ятати, що Чорна п'ятниця - величезна вигода і шанс для продавців збагатитися. Тому часто перед Чорною п'ятницею продавці завищують ціни, щоб потім зробити "величезні" знижки. Щоб не стати жертвою недобросовісних продавців, варто дізнатися ціни на речі, які потрібно придбати, заздалегідь.

В Чорну п'ятницю варто уважно стежити не тільки за цінами на товари, але і за їх якістю. В Америці, наприклад, не один раз в Чорну п'ятницю покупці помічали, що оригінальні товари підміняють на підробку.

Важливо також брати на покупки обмежену кількість грошей, щоб не витратити місячний бюджет за кілька годин.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%