Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ДФС стягнула 38 млн грн штрафів з «єврономерів»

Четвер, 07 грудня 2017 11:22

Державна фіскальна служба стягнула 38 млн гривень штрафів за порушення строків транзиту і строків тимчасового ввезення автомобілів.

Про це в інтерв'ю Українським Новинам повідомив Василь Поїзд - директор департаменту організації протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії.

За його словами, у разі виявлення порушення митних правил, у тому числі при ввезенні транспортних засобів у режимі тимчасового ввезення або транзиту, складаються протоколи про порушення митних правил.

За результатами розгляду справ про порушення митних правил особи притягуються до відповідальності у вигляді штрафу.

На сьогодні за результатами розгляду справ, складених з порушень, передбачених статями 470, 481 Митного кодексу України, до бюджету вдалося стягнути штрафів на суму 38 млн гривень.

"Відповідальність за перевищення строків тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування визначена ст. 481 Митного Кодексу. Так встановлено, що перевищення строків тимчасового ввезення товарів в Україну не більше ніж на три доби тягне за собою попередження або штраф у сумі 50 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (850 гривень)", - сказав він.

При цьому представник ДФС додав, що якщо перевищення строків тимчасового ввезення становить більше ніж три доби, але менш як 10, то штраф становить 300 неоподатковуваних податком мінімумів або 5 100 гривень.

Такий же рівень штрафних санкцій, якщо фізособа протягом календарного року притягалася до відповідальності за цією статтею.

При перевищенні строку тимчасового ввезення товарів в Україну більш як 10 днів штраф становить 1 тис. неоподатковуваних мінімумів, або 17 000 гривень.

Відповідальність за порушення строків транзиту, встановлена ст. 470 Митного кодексу України, менш відчутна.

Мінімальний штраф - 170 гривень або попередження, максимальний - до 8 500 гривень.

"Раніше не раз ми всі читали новини, що власників "євроблях" штрафують на значні суми, які іноді перевищують мільйон гривень. Це відбувається у разі, якщо митники встановили, що автомобіль у режимі тимчасового ввезення використовувався, наприклад, в комерційних цілях, що не передбачено правилами тимчасового ввезення. У таких випадках відповідно до статей 485 Митного кодексу України штраф становить 300% від несплаченої суми митних платежів", - підсумував він.

Як повідомляли Українські Новини, ДФС повідомила, що в Україні незаконно перебуває 150 тис. автомобілів на іноземних номерах.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%