Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Об’єднані громади почали отримувати додаткові мільйони

Четвер, 14 грудня 2017 20:14

У Носівському районі Чернігівської області об’єднання територіальних громад отримало з бюджету додаткові 23 мільйони гривень, які будуть спрямовані на будівництво доріг, освітлення вулиць та добудову школи, передає «Сьогодні».

Раніше недобудовану школу в Носівці називали «туристичним пам'ятником» містечка – її будують вже 27 років, і тепер місцеві жителі зізнаються: вони сподіваються, що сюди зможуть ходити їхні онуки.

«Плануємо щосили, щоб в майбутньому році школу запустити в експлуатацію», – зазначив заступник голови Носівської об'єднаної територіальної громади з питань житлово-комунального господарства Олександр Сичов.

На завершення будівництва навчального закладу не вистачає 10 мільйонів гривень, і гроші в бюджеті з'явилися після створення об'єднаної громади. У нове територіальне об'єднання були включені сама Носівка і ще 17 навколишніх сіл.

Самі місцеві жителі кажуть, що за кілька місяців зробили більше, ніж за попередні 20 років.

«Бачу, що робота робиться. І вже освітлення у нас є потроху. Бачу, на центральній дорозі освітлення», – зазначила мешканка Носівки Ольга Пластовець.

Інший місцевий житель, Іван Назінкевіч, зазначає, що «все стало краще – і дороги ремонтують, і міст зробили новий».

Тим часом, в селі Володькова Дівиця відремонтували частину дороги, яка веде на залізничну станцію, яку місцеві називають «дорогою життя» – більшість місцевих жителів їздять на електричці працювати в столицю.

«Дуже погана дорога була, люди дуже ображалися. Падали, і руки ламали, і ноги ламали. А тепер – слава Богу!» – каже мешканка села Валентина Усик.

Крім того, в сільській школі з'явився новий дах і був відремонтований спортзал.

«Вологість страшна була в школі. Діти вже не могли – вода капала і в електроенергію, і в плафони – фактично це руйнація приміщення», – розповіла директор школи Валентина Вовкогон.

За неповний рік територіальна громада з центром в Носівці заробила понад 50 мільйонів гривень – в 2,5 рази більше, ніж отримала в минулому році отримали всі нині об'єднані села і Носівка разом узяті. Частина доходів – податки, які справно виплачують місцеві підприємці, ще приходять надходження від зборів за землю і продаж акцизних товарів.

«Ще 32 мільйони додаткових надходжень, які можна використовувати, і за допомогою – без впливу – вирішують депутати, куди ці гроші використовувати, на власні потреби громади, в першу чергу», – заявив голова Носівської об'єднаної територіальної громади Володимир Ігнатченко.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%