Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Японія надасть Україні $300 тисяч на проекти у сфері охорони здоров’я й освіти

Четвер, 08 лютого 2018 19:44

Уряд Японії надасть Україні безоплатну допомогу на загальну суму близько 300 тис. доларів США для реалізації чотирьох проектів у сфері охорони здоров’я та освіти. Як повідомляє кореспондент Укрінформу, урочиста церемонія підписання грантових угод по проектах безпеки людини програми "Кусаноне" відбулась у четвер, 8 лютого, у посольстві Японії в Україні.

"На розгляд було направлено більше 400 заявок, ми відібрали чотири, і це дуже якісні проекти - покращення медичного обладнання в закладах охорони здоров'я міста Дубно,  у Путивльській центральній районній лікарні Сумської області, покращення санітарного середовища у Харківському обласному центрі паліативної медицини та покращення освітнього середовища в Куликівській загальноосвітній школі Чернігівської області", - сказав посол Японії в Україні Шігекі Сумі.

Він розповів, що унікальність програми уряду Японії "Кусаноне" полягає в тому, що заявки на допомогу в її рамках можуть подавати місцеві громади, від моменту подачі до реалізації проекту проходить дуже короткий термін, а результати відчувають безпосередньо члени громад. 

Посол зазначив, що цього року окрім чотирьох проектів у межах першого етапу фінансування програми "Кусаноне" буде реалізовано ще 8 проектів допомоги.

Шігекі Сумі побажав виконавцям проектів успіхів і висловив сподівання, що вони добре розуміють свою відповідальність перед громадами. 

З 2002 року в Україні в межах грантової програми "Кусаноне" реалізовано 122 проекти на суму понад 8,76 млн дол. США у сферах охорони здоров'я, освіти, соціального добробуту, збереження середовища, культури, спорту тощо. Ці гранти є частиною офіційної допомоги розвитку Японії Україні. 

З початку встановлення дипломатичних відносин Японія надала Україні допомогу на загальну суму 3,1 млрд дол. США. Зокрема, з березня 2014 року Японія надала Україні фінансову підтримку для стабілізації та стимулювання реформ на загальну суму 1,86 млрд дол. США.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%