Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Банкірів просять не допомагати акціонерам банків-банкрутів

Вівторок, 13 лютого 2018 16:13

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб закликає керівників чинних банків не сприяти недобросовісним діям колишніх акціонерів неплатоспроможних банків.

Про це йдеться в листі Фонду до банкірів.

Фонд заявляє, що більшість колишніх акціонерів і топ-менеджерів банків своїми рішеннями та ризиковою діяльністю довели банки до неплатоспроможності та не відчувають за собою ніякої відповідальності.

"Кричущі випадки розгортаються навколо таких банків, як Укрінбанк (кінцевий власник істотної участі з найбільшою часткою Клименко А. В.) та Златобанк (кінцевий власник істотної участі з найбільшою часткою Якименко А. А.)", - повідомляють в ФГВФО.

"Колишні акціонери, отримавши в судах ситуативні перемоги по оскарженню рішень про віднесення їх банків до категорії неплатоспроможних, "вибили" з держреєстру ліквідаторів, заволоділи активами банків, при цьому залишивши борги Фонду, а в підсумку - і всім чинним банкам, які в тому числі шляхом своїх внесків і спецзбору змушені будуть їх повертати", - йдеться в листі.

Зараз ці екс-акціонери намагаються в найкоротші терміни реалізувати активи банків.

Фонду відомо про звернення екс-акціонерів і топ-менеджерів таких фінустанов до чинних банків з пропозиціями придбати активи цих неплатоспроможних банків.

А також прохання про відкриття нових кредитних ліній для них і афілійованих з ними юросіб, які, користуючись ситуацією, припинили виконувати свої вже теперішні зобов'язання перед Укрінбанком і Златобанком.

Фонд гарантування закликає чинні банки бути обачними при виборі своїх партнерів і ретельно зважувати всі обставини перед прийняттям рішень.

"Ми закликаємо банки усвідомлювати, що подібні дії акціонерів фактично є злочинними спробами завдати мільярдних збитків державі та кредиторам цих банків", - заявили у Фонді.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%