Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

На позашкільну освіту виділять 0,7 млрд. грн.

П'ятниця, 15 листопада 2013 15:47

КМУ ініціює збільшення об’ємів фінансування даного сектору

Кабінет  Міністрів ініціює внесення змін до Бюджетного кодексу України, які стосуються надання позашкільної освіти, схваливши відповідний законопроект 13 листопада 2013 р., передає прес-служба КМУ.

Цей документ розроблено на виконання  доручення Президента України врахувати при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів видатки на позашкільну освіту.

На сьогодні відповідно до статей 80 і 90 Бюджетного кодексу видатки на заходи районного та республіканського Автономної Республіки Крим і обласного значення з позашкільної роботи з дітьми віднесено до видатків, що здійснюються з місцевих бюджетів та враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів.

Джерелом фінансування видатків на позашкільну освіту, що не враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів, до яких віднесено видатки на позашкільні заклади освіти міст обласного та республіканського значення, є дохідні джерела місцевих бюджетів, визначені статтею 69 Бюджетного кодексу. Ця частина видатків місцевих бюджетів на освіту фінансово забезпечена коштами місцевих бюджетів, але обсяги цих доходів і видатків державою не регулюються.

Внесення змін до Бюджетного кодексу з 1 січня 2015 року забезпечить віднесення видатків на надання позашкільної освіти до видатків, що здійснюються з бюджетів міст республіканського і обласного значення та враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів.

Реалізація законопроекту, яка потребуватиме орієнтовно 0,7 млрд. гривень, створить умови для охоплення більшої частки дітей різними формами позашкільної освіти.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%