Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Фермерським кооперативам цьогоріч нададуть 70% компенсації за обладнання - Мінагро

П'ятниця, 23 лютого 2018 19:47

Уряд у поточному році фермерським кооперативам буде відшкодовувати 70% вартості обладнання, передає «Укрінформ».

Про це заявив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета під час круглого столу «Впровадження нових фінансових інструментів підтримки малого та середнього підприємництва на селі у 2018 році», інформує прес-служба Мінагрополітики.

«70% компенсацію за обладнання отримають фермери, у яких вже є або які створять кооператив. У цьому році ми зосередимося на двох напрямах кооперативів – молочному та плодово-ягідному. Ці напрями передбачають найбільший ефект зі збільшення продукції з доданою вартістю, створення робочих місць для селян та розвитку місцевої інфраструктури», - відмітив Віктор Шеремета.

Так, ягідничим кооперативам компенсація буде надаватися за обладнання для зберігання і по шоковій заморозці. Молочним кооперативам – за доїльне обладнання і обладнання для охолодження молока.

Також, зазначив урядовець, в рамках держпідтримки для фермерів передбачаються додаткові преференції при купівлі техніки. Крім стандартних 25% компенсації за програмою здешевлення сільськогосподарської техніки, фермери додатково отримають 15% компенсації – загалом 40%.

"Окрім того, для фермерів пропонується здешевлення кредитних коштів до європейського рівня – 1-2%. Ще один напрям підтримки – повернення 80% вартості за купівлю насіння української селекції. Також для фермерів буде здешевлена вартість дорадчих послуг", - акцентував Шеремета.

Програма з розвитку фермерських господарств та кооперації – це нова програма з обсягом фінансування в 1 млрд грн. Одним із прогнозованих результатів дії програми має стати збільшення частки фермерських господарств у виробництві валової продукції аграрної галузі з 6 до 10%.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%