Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Міністри фінансів і глави центральних банків G20 обговорять кібербезпеку і криптовалюти

Понеділок, 19 березня 2018 09:20

Міністри фінансів 22 країн і 17 керівників центральних банків G20, яка розпочинає свою роботу 19 березня в столиці Аргентини Буенос-Айресі, традиційно обговорять ключові питання світової економіки, зробивши акцент на таких темах як залучення приватних інвестицій в інфраструктуру, а також на питаннях інформаційної безпеки, контролю за криптовалютами і розвитку цифрових фінансових технологій, які були включені до Порядку денного на прохання Німеччини та Франції, інформує УНН з посиланням на прес-службу саміту.

Питання інформаційної безпеки та розвитку цифрових фінансових технологій увійдуть до Порядку денного зустрічі міністрів фінансів і глав центробанків країн Великої двадцятки. Кібербезпека і цифровизация економіки, а також регулювання фінансових технологій були внесені до порядку денного вперше на рівень міністрів.

За словами заступника міністра фінансів РФ Сергія Сторчака, якого цитує ТАРС, фінансові регулятори, швидше за все, домовляться дотримуватися нинішньої, консервативної позиції.

Прес-служба саміту також повідомила, що в фокусі учасників нинішньої зустрічі - можливі довгострокові ризики для фінансової стабільності, пов'язані з бурхливим розвитком цифрових валют. Крім того, делегати обговорять зниження ризиків, пов'язаних зі стрімким розвитком і впровадженням інновацій у фінансовій сфері та їх ефективність для економічного зростання.

Крім цього учасники зустрічі в Буенос-Айресі обговорять традиційні питання, що зачіпають світову економіку, такі як міжнародна фінансова система, міжнародна податкова система і фінансове регулювання.

Пріоритетом поточного порядку, обраним аргентинською стороною, стане обговорення фінансування інфраструктури і вплив її розвитку на економіку і соціальну сферу.

Як повідомляє прес-служба саміту, дискусія з даного питання буде проходити на тему розвитку інфраструктури, як нового класу активів, який привабливий для інвесторів. У той же час, мобілізація приватних інвестицій в інфраструктуру підвищує продуктивність і створює більш стабільний довгострокове зростання.

Зустріч міністрів фінансів і глав ЦБ відбудеться в Буенос-Айресі в рамках підготовки до проведення саміту G20, який пройде в аргентинській столиці з 30 листопада по 1 грудня. Цього року головою G20 є Аргентина.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.2%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.9%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.4%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%