Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Зубко розтлумачив вимогу МВФ щодо ціни на газ

Четвер, 22 березня 2018 14:55

Маршрутна карта роботи з МВФ вимагає зменшення навантаження на держбюджет щодо соціальних виплат. Тому, вимога МВФ полягає не у підвищенні ціни на газ, а у ліквідації різниці в ціні між різними споживачами та корупційної складової при її нарахуванні. Про це у ефірі однієї з радіостанцій сказав віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко, передає УНН з посиланням на повідомлення Мінрегіону.

“Маршрутна карта роботи з МВФ вимагає зменшення навантаження на держбюджет щодо соціальних виплат. Тому, вимога МВФ полягає не у підвищенні ціни на газ, а у ліквідації різниці в ціні між різними споживачами та корупційної складової при її нарахуванні”, — сказав він.

Як уточнив Зубко, уряд вже має напрацювання щодо зменшення навантаження на населення при сплаті за житлово-комунальні послуги. Перше — система субсидіювання. Хоча вона і не є достатньо ефективною, адже передбачає величезні витрати бюджету (80 млрд грн за 2017 рік), які абсолютно не мотивують людей до зменшення свого споживання.

“Сьогодні 65% домогосподарств в Україні, які отримують субсидії, не зацікавлені у проведенні модернізації свого житла. Тому, наше завдання — мотивувати людей до проведення енергоефективних заходів у своїх оселях за рахунок різних інструментів”, — зазначив віце-прем’єр.

Ще одним напрацюванням міністр вважає впровадження програми “теплих кредитів” та запуск Фонду енергоефективності, який буде спільно з міжнародними партнерами надавати фінансову і технічну підтримку для модернізації житла.

“Це питання не тільки утеплення будинку, це стосується зміни інженерних мереж і найголовніше — зменшення обсягу споживання. Такий комплексний підхід сприятиме зменшенню платежів за ЖКП за рахунок зменшення споживання і це є абсолютно європейський шлях, який свого часу проходили всі східно-європейські країни: Польща, Словаччина, Німеччина”, — розповів урядовець.

Він підкреслив, що скільки б не було розмов про вимоги МВФ, Україні насамперед необхідно продемонструвати здійсненні кроки до зменшення енергоспоживання та їхню ефективність.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%