Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

ЕНПФ організовує в регіонах мобільний офіс

П'ятниця, 30 березня 2018 16:02

ЕНПФ удосконалює надання послуг. В рамках забезпечення доступності пенсійних послуг для віддалених населених пунктів, а також для тих районів, де немає відділень Фонду, у другому кварталі 2018 року запущений в промислову експлуатацію проект «Мобільний офіс». Про це центру ділової інформації Kapital.kz повідомили в прес-службі ЕНПФ.

Виїзне обслуговування Фонд здійснює вже зараз. До тих, хто з яких-небудь причин, перш за все за станом здоров'я, не можуть особисто відвідати офіси ЕНПФ, фахівці Фонду приїжджають самі. За 2017 рік було здійснено 7094 виїзди, в ході яких було здійснено понад 189,5 тисячі операцій. За січень і лютий 2018 року мобільні групи виїхали 1285 раз, зробивши більш як 30 тисяч операцій.

Якщо зараз до вкладників виїжджають мобільні агенти з портативним комп'ютером і пакетом документів, то «Мобільний офіс» буде обладнаний всією необхідною технікою і супутниковим зв'язком. Як засіб пересування використовується сучасний високотехнологічний мікроавтобус (ГАЗель-Next) з супутниковим обладнанням, робочий відсік якого оснащений двома автоматизованими робочими місцями для операторів і двома місцями для громадян. Додатково передбачена тримісна лава для очікування. Це буде свого роду пересувний центр персонального обслуговування, який надає всі послуги в режимі online.

Передбачається, що пілотний проект буде обслуговувати населення в трьох регіонах: Костанайської, Алматинської та Атирауської областях. Це пов'язано перш за все з кліматичними, географічними, а також територіальними умовами. Наприклад, в Костанайської області багато районів і населених пунктів, які знаходяться на віддаленій відстані від обласного центру. Алматинська область відрізняється як високою щільністю населення, так і великою кількістю населених пунктів. В Атирау пілотний проект вирішено запустити в зв'язку з великою кількістю людей, що працюють в компаніях нафтогазової галузі, які, як правило, знаходяться на великій відстані від населених пунктів.

Виїзд «Мобільного офісу» буде визначатися суворим графіком. Маршрути будуть обговорюватися з місцевими акіматом, і вкладники (одержувачі) заздалегідь будуть сповіщені про час приїзду пересувного відділення ЕНПФ.

За результатами оцінки ефективності роботи в рамках пілотних проектів Фондом буде прийнято рішення про подальшу реалізацію виїзного обслуговування віддалених малих населених пунктів.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%