Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Європа надасть Україні €5 млн. для підвищення якості супутникової навігації

Середа, 27 листопада 2013 15:13

Україна отримає право використання європейської супутникової системи Galileo

З 1 грудня 2013 р. набирає чинності Угода про співробітництво щодо цивільної глобальної навігаційної супутникової системи (GNSS) між ЄС та Україною. Про це повідомляє прес-служба О.Вілкула.

Відповідно до Угоди Україна отримує можливість залучатися до програм розробки, розгортання та використання європейської супутникової системи Galileo. В рамках реалізації цієї Угоди Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул та Віце-президент Єврокомісії – Єврокомісар з питань промисловості та підприємництва Антоніо Таяні підписали Спільну заяву про те, що Єврокомісія надасть технічну допомогу у розмірі €5 млн. для підвищення якості супутникової навігації на території України.

В рамках проекту  передбачається, що на ці кошти буде розроблено техніко-економічне обґрунтування та придбано відповідне обладнання (до трьох станцій RIMS), здійснено його монтаж та проведено підготовку персоналу. Як попередньо обговорено із Європейською Комісією, сьогоднішнє підписання Спільної Заяви є офіційним початком проекту.

«Євросоюз в галузі космосу та навігації планує інвестувати майже €20 млрд., це дозволить у найближчі роки зекономити приблизно €100 млрд. і підвищити безпеку авіапольотів, зокрема. Зараз стартує спільний з Україною проект ЕГНОС. Ми будемо розвивати й інші напрямки. Це - лише початок. Для нас космічна промисловість має важливе значення і сьогоднішнє підписання Спільної заяви – це підтвердження нашої взаємної зацікавленості в спільних проектах. У нас є потенціал для розвитку подальшого співробітництва», - сказав Віце-президент Єврокомісії – Єврокомісар з питань промисловості та підприємництва Антоніо Таяні.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%