Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Українці збільшили задекларовані доходи на 7 мільярдів

Вівторок, 08 травня 2018 12:17

Громадяни України з початку року по 2 травня 2018 го задекларували 57,5 ​​млрд грн доходів, що на 13% більше (+ 6,7 млрд грн), ніж за підсумками відповідного періоду минулого року.

Про це повідомив голова Державної фіскальної служби України (ДФС) Мирослав Продан, передає прес-служба відомства.

"До оплати задекларовано 2,1 млрд грн податку на доходи фізичних осіб та 259,8 млн грн військового збору. Це відповідно на 28% і 15% перевищує показники відповідного періоду минулого року", - додав він.

За його словами, активно декларували доходи платники податків Запорізької області, де представлено більше - 50 тис. декларацій Миколаївської - 42 тис. декларацій, Дніпропетровської - 39 тис. і Одеської областей - 38 тис. При цьому найбільша загальна сума доходів задекларована платниками податків Києва - 22,4 млрд грн, Київської області - 3,8 млрд грн, Харківської - 3,6 млрд грн, Дніпропетровської - 3,5 млрд грн.

"Незначне зменшення загальної кількості поданих декларацій пояснюється передусім змінами у податковому законодавстві. Так, тепер не повинні декларувати отримані доходи у вигляді спадщини члени сім’ї другого ступеня споріднення. Кількість осіб, які декларували такі доходи в порівнянні з минулим роком, зменшилась на 30%", - зазначив Продан.

Разом з тим кількість платників, які отримали інвестиційний прибуток від операцій з інвестиційними активами, зросла на чверть, а отримали дохід від продажу рухомого та нерухомого майна - на 22%, зазначило відомство.

За даними ДФС, 12 платників податків задекларували до сплати в бюджет понад 10 млн грн, тоді як в 2017-му таких було 7.

Рекордну суму податкових зобов'язань - понад 120 млн грн - визначив до сплати житель Києва, ще троє жителів столиці і Київської області задекларували до сплати податкові зобов'язання від 50 млн грн до 100 млн грн, а вісім киян і жителів Запорізької області - від 10 млн грн до 50 млн грн, повідомляє відомство.

У той же час кількість платників податків, які задекларували право на податкову пільгу, зросла на 7% в порівнянні з минулим роком - до 70 тис. осіб, які вказали доходів на 24% більше, ніж за 2016 рік - 136,9 млн грн.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%