Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Китайці зацікавились транспортуванням електроенергії в Україні

Середа, 23 травня 2018 09:14

Державне підприємство Укренерго і оператор енергосистеми Китаю компанія China Electric Power Equipment and Technology Co., Ltd підпишуть меморандум про взаєморозуміння в сфері розподілу електроенергії в Україні.

Представники китайської компанії провели в Києві підготовчу зустріч з чиновниками Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, передає прес-служба відомства.

Підписання документа має "надати імпульс" для прискорення початку проектів з розвитку інфраструктури електромереж, зазначила перший заступник міністра Тетяна Максимець.

"Це буде сприяти зміцненню енергетичної безпеки України та покращить функціонування стійкого і конкурентоспроможного енергетичного сектора нашої держави", - додала вона.

В ході переговорів сторони підтвердили наміри щодо взаємовигідного співробітництва в розвитку електроенергетичного комплексу України та Китаю.

 

Укренерго здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством, перебуває в підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

China Electric Power Equipment and Technology Co., Ltd. (СЕТ) - дочірня компанія китайської державної State Grid Corporation of China (Державна електромережева корпорація Китаю) - китайської електромережної компанії, що є найбільшою в своїй галузі в світі.

На внутрішньому ринку Китаю State Grid є монополістом з транспортування та продажу електроенергії. Спеціалізується на будівництві і експлуатації електричних мереж, як в самому Китаї, так і за кордоном.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%