Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Нафта дешевшає на тлі можливого рішення ОПЕК про збільшення видобутку

Середа, 23 травня 2018 10:33

Ціни на нафту знижуються в середу, інвестори скористалися повідомленням про можливе рішення ОПЕК збільшити видобуток нафти.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com, пише Укрінформ.

Вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,63% — до 79,07 долара за барель, липневих ф'ючерсів на нафту марки WTI — на 0,4%, до 71,91 долара за барель.

У вівторок джерела агентства Рейтер в ОПЕК і нафтовій промисловості заявили, що організація на зустрічі в червні може прийняти рішення про збільшення видобутку. Таке рішення можливе через побоювання з приводу можливого зниження поставок сировини з Ірану і Венесуели, які сприяли зростанню нафтових цін до максимальних рівнів з 2014 року.

"Схоже, ринок робить паузу на поточних рівнях. Якщо щодо Ірану будуть запроваджені санкції, більшість виробників ОПЕК хотіли б перекачувати більше нафти, особливо враховуючи вищі ціни", — наводить агентство Рейтер думку ринкового стратега CMC Markets Майкла Маккарті (Michael McCarthy).

ОПЕК і ряд країн (ОПЕК+), що не входять в організацію, домовилися наприкінці 2016 року у Відні про скорочення свого видобутку нафти сумарно на 1,8 мільйона барелів на добу з рівня жовтня 2016 року. Угода стартувала з початку 2017 року і вже двічі продовжувалася, останній раз — до кінця 2018 року.

Трейдери також звернули увагу на дані Американського інституту нафти (API) про запаси у США. Так, за робочий тиждень, що завершився 18 травня, запаси нафти в країні знизилися на 1,3 мільйона барелів. При цьому аналітики чекали зниження запасів на 2,8 мільйона барелів. Пізніше в середу будуть опубліковані офіційні дані про запаси нафти в країні, від міністерства енергетики США.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 79,12 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 79,46 долара за барель, що на 7 центів нижче рівня закриття торгів ($79,57).

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%