Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

У Мінекономіки обіцяють що дефолту в Україні не буде

Четвер, 12 грудня 2013 14:40

Ігор Прасолов прогнозує інфляцію на рівні  0,4-0,5% наприкінці року

Будь-які розмови про загрозу дефолту в Україні є безпідставними. Про це заявив Міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов, відповідаючи на питання журналіста в інтерв'ю телеканалу «1+1», пише прес-служба Міністерства.

«Не слід вживати слово «дефолт». В Україні ніякого дефолту не буде, оскільки насправді падіння в економіці призупинене, - і це найголовніше. Зарплати медикам, учителям виплачуються. Ми чітко виконуємо свої зобов'язання щодо зовнішніх боргів - у листопаді погасили понад півтора млрд. доларів кредиту МВФ і єврооблігацій. Наступного року очікується зменшення боргового тягаря, економіка вийде на траєкторію економічного зростання. Тож давайте забудемо слово «дефолт» і займатимемося реальною роботою», - підкреслив Міністр.

Також він прогнозує низький рівень інфляції в країні: «Міністерство чекає інфляцію на рівні 0,4-0,5% наприкінці року. Це майже нічого». Окрім цього, Ігор Прасолов закликав не спекулювати на темі підвищення курсу валют. «1-2 % - це незначні коливання, які визначаються виключно ринком», - сказав Міністр.

При цьому він відмітив, що складна ситуація на зовнішніх ринках збуту, безумовно, негативно впливає на зростання ВВП, проте влада контролює цей процес.

«Нам потрібні інвестиції, треба модернізувати економіку. Значну увагу приділяємо розширенню експорту наших товарів. За останній місяць я побував у Індії, Бразилії, із Президентом України - в Китаї», - сказав Ігор Прасолов.

Він додав, що особливо вдалою була поїздка в КНР. І важливо, що такі міжнародні зустрічі дають Україні реальний економічний ефект.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%