Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

З березня на всіх 33 державних шахтах не виплачена зарплата, – Бойко

Вівторок, 19 червня 2018 19:34

Співголова фракції "Опозиційний блок" (ОБ) у Верховній Раді України Юрій Бойко заявляє, що з березня на всіх 33 державних шахтах не виплачено заробітну плату. Крім того, чинний уряд має нарешті відповісти, скільки ще люди і країна будуть скочуватися у прірву зубожіння.

Про це повідомила прес-служба партії ОБ, передають Українські Новини.

Бойко підкреслив, що Україна та її громадяни продовжують скочуватися у прірву економічної кризи і зубожіння.

"Народ України має право знати, чим займається уряд. Ми вимагаємо від Кабінету Міністрів України нарешті відзвітувати про виконану роботу і представити програму виходу з кризи. А поки жертвами політики уряду стають українські підприємства та їх працівники. З березня на всіх 33 державних шахтах не виплачена зарплата. Крім того, ані копійки не виділено на технічне переоснащення, а це безпека людей, видобуток вугілля та його ціна. Особливо цинічно це виглядало на тлі святкування 120-річчя однієї з найстаріших шахт України - "Гірської" в Луганській області, яка знаходиться на лінії розмежування. Люди в подарунок отримали заборгованість по зарплаті на кілька місяців", - зазначив політик.

Бойко також акцетіровал увагу на те, що складається катастрофічна ситуація з виплатами військовим пенсіонерам і вимушеним переселенцям.

"Варто було військовим пенсіонерам припинити мітинги, про них знову забули. Створюється враження, що в уряді чують лише мегафони. Держава зобов'язана негайно перерахувати пенсії цим людям, починаючи з 2012 року, а не піаритися на часткових виплат. Аналогічна ситуація з фінансовим облаштуванням переселенців, коли, крім гучного піару, уряд так і не переглянув обсяги фінансування цих програм, продовжуючи розраховувати на допомогу західних країн", - підкреслив співголова фракції.

"Опозиційний блок" послідовно відстоює проведення повного перерахунку пенсій колишніх військовослужбовців. Виплата окремих "подачок" від уряду не є вирішенням проблеми. Їх пенсії не перераховувалися з 2012 року, що є кричущим порушенням прав цих людей.

Народні депутати від ОБ зареєстрували ряд законопроектів, що спрямовані на підтримку вимушених переселенців. Зокрема, це законопроект №7304-1, який надає переселенцям можливість встати у чергу на житло; законопроект №6510, який передбачає підтримку дітей, які постраждали під час військового конфлікту: це і грошові виплати дітям, які були поранені або залишилися інвалідами, і безкоштовне лікування, і безкоштовні поїздки на лікування; законопроект №4471 про відновлення конституційного права переселенців на можливість голосувати за органи влади там, де вони зараз проживають, та інші.

При заявленій інфляції на цей рік близько 13%, вже за перші чотири місяці вона становила 4,3%, за чотири останні роки споживчі ціни зросли на 139%, борг із зарплати за 1-й квартал 2018 року досяг 2,42 млрд гривень, і це при тому, що кожен 4-й працюючий знаходиться за межею бідності. В результаті війни та економічної кризи за останні 5 років кількість сімей в Україні скоротилося на 12% або майже на 2 млн сімей. Зниження соціальної підтримки, економічні проблеми, відсутність перспектив та надії на завтрашній день знижують стимули для створення сім'ї і народження дітей. На сьогодні в пошуках кращого життя з України виїхали за різними оцінками від 6 до 8 млн громадян України.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%