Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

НКЦПФР підготувала Положення про порядок подання звітності щодо клірингової діяльності до регулятора

Понеділок, 16 грудня 2013 10:20

Схвалено рішення

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку на черговому засіданні регулятора, що відбулося 10 грудня 2013 р., схвалила рішення «Про затвердження Положення про порядок надання звітності про провадження клірингової діяльності до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку». Про це повідомляє прес-служба НКЦПФР.

«Проектом даного Положення визначається порядок звітування, а саме порядок складання та строки подання адміністративних даних особою, що провадить клірингову діяльність, про здійснення нею цього виду професійної діяльності до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Так, даний документ поширюється на юридичних осіб, які мають ліцензію на провадження клірингової діяльності. Наразі таку ліцензію має одна особа - Розрахунковий центр з обслуговування договорів на фінансових ринках», - повідомила Ірина Курочкіна, Директор Департаменту регулювання депозитарної та розрахунково-клірингової діяльності НКЦПФР.

За словами пані Курочкіної, відповідний документ передбачає подання особою, яка провадить клірингову діяльність, щоденних та щоквартальних адміністративних даних. Зокрема, отримання таких вiдомостей разом з адміністративними даними, що подаються до Комісії іншими учасниками депозитарної системи, дозволить регулятору отримувати повний масив інформації, необхідної для моніторингу даних щодо укладення та виконання договорів на фондовому ринку.

Відповідний регуляторний акт розроблено Комісією відповідно до статей 7 і 8 Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні».

Наразі документ оприлюднено на офіційному сайті Комісії і всі бажаючі можуть ознайомитися з ним.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%