Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

НБУ запропонували утриматися від купівлі цінних паперів

Понеділок, 16 липня 2018 12:08

Рада Національного банку України (НБУ) рекомендує правлінню утримуватися від купівлі державних цінних паперів (ЦП) і підтримки бюджетних витрат.

Про це написав глава Ради регулятора Богдан Данилишин на своїй Facebook-сторінці.

"Рада рекомендувала правлінню при здійсненні передбачених законом Про Національний банк України операцій продовжити утримуватися від проведення операцій, які можуть мати ознаки прямої або непрямої підтримки бюджетних витрат. Крім того, Національному банку рекомендується утримуватися від здійснення операцій з купівлі державних цінних паперів, а також встановити параметри по верхній межі обсягу державних цінних паперів у портфелі Національного банку України", - написав він.

Данилишин зазначив, що Рада НБУ також доручила правлінню на 1 жовтня 2018 року розробити методологію розрахунку і встановлення параметрів верхньої межі обсягу державних цінних паперів у портфелі НБУ.

За його словами, затверджена стратегія монетарної політики НБУ визначає основні цілі, принципи та інструменти монетарної політики регулятора та напрямки їх еволюції. Згідно зі стратегією, Національний банк спільно з урядом буде концентрувати зусилля на створенні макроекономічних умов для низької і стабільної інфляції.

Крім того, буде підтримуватися тісна взаємодія Національного банку з урядом в питаннях узгодження монетарної та фіскальної політики, в тому числі в частині впливу на стан грошово-кредитного ринку, випуску внутрішніх зобов'язань і здійснення бюджетних витрат, а також активна співпраця в питаннях забезпечення стійкості фінансової системи.

"Взаємодія уряду з Національним банком буде відбуватися виключно за умови дотримання принципу незалежності останнього. НБУ буде дотримуватися свого зобов'язання уникати будь-яких форм фіскального домінування, в тому числі прямої або непрямої підтримки бюджетних витрат", - підкреслив Данилишин.

За його словами, таке зобов'язання виступає однією з головних передумов для зміцнення довіри до цілей монетарної політики.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%