Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Рахункова палата перевірить ефективність використання коштів на ремонті доріг

Понеділок, 16 липня 2018 14:17

У Рахунковій палаті на початку осені перевірять ефективність використання бюджетних коштів на капітальний ремонт доріг державного значення.

Про це повідомляє Укрінформ. 

"Рахункова палата цього року перевірить ефективність використання бюджетних коштів на капітальний ремонт доріг державного значення.  Зокрема, перевірки очікують на дороги Дніпропетровської, Хмельницької та Закарпатської областей. Аудит розпочнеться вже на початку осені", - йдеться в повідомленні.

У Рахунковій палаті зазначають, що перелік цих областей зумовлений низкою чинників. Зокрема, на ремонт був виділений значний обсяг коштів, існують проблеми з вибором підрядників, а також є неефективний розподіл бюджетних коштів та розпорошення їх на невеличкі ділянки.

Голова Рахункової палати Валерій Пацкан зазначив, що наразі це перший аудит щодо ефективності витрачання коштів на ремонтні роботи, а згодом будуть перевірені дороги і в інших областях.

"Важливим є не лише обсяг відремонтованих доріг, а й якість ремонту. Дуже часто дороги ремонтуються лише "на папері". За документами відремонтували капітально, а по факту - латали ями. І знову за кошти платників податків повторно починають ремонтувати ту саму ділянку. Рахункова палата відстоюватиме кожну гривню, яка витрачається з кишень українців", - сказав Пацкан.

За його словами, підрядники, які проводять ремонтні роботи, мають нести персональну відповідальність за якість ремонту та надавати відповідні гарантії. 

"У разі пошкодження дорожнього покриття вони повинні виправляти недоліки власним коштом, а не коштом державного чи місцевих бюджетів. І Рахункова палата відстоюватиме кожну гривню, яка витрачається з кишень українців на фінансування тих чи інших проектів", - зауважив Пацкан.

До проведення аудитів Рахункова палата планує долучити експертів FIDIC, що здійснюють незалежний контроль в сфері будівництва. Її представником в Україні є Асоціація Інженерів-Консультантів України. Експертиза за стандартами та принципами FIDIC має посилювати об'єктивність аудитів щодо ефективності використання бюджетних коштів при будівництві, реконструкції, капітальних та поточних ремонтах об'єктів інфраструктури.

Раніше повідомлялося, що влада проведе перевірку відремонтованих в Україні доріг – і якщо будуть недоліки, то покарає винних.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%