Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Нафті винесли новий вирок

П'ятниця, 10 серпня 2018 13:30

Банківські аналітики Волл-стріт погіршили прогнози цін на нафту третій місяць поспіль, сумніваючись у збереженні тенденції до скорочення запасів палива у світі.

Про це свідчать результати щомісячного дослідження The Wall Street Journal, передає агентство Інтерфакс-Україна.

В останні тижні резерви нафти, які надавали негативний тиск на ціни протягом трьох років, почали зменшуватися в міру зростання попиту у США і зниження видобутку країнами ОПЕК+. Однак деякі аналітики вважають, що така ситуація може змінитися на протилежну пізніше в 2018 році, оскільки Штати продовжують нарощувати виробництво.

П'ятнадцять представників інвестиційних банків, які брали участь опитуванні, що проводилося наприкінці липня, очікують, що марка Brent буде в середньому коштувати $53 за барель в поточному році, WTI - $51 за барель. Щодо червневих оцінок перший прогноз знизився на $2, другий - на $1.

Крім того, експерти погіршили очікування на 2019 рік. Тепер вони прогнозують середню ціну Brent на рівні $55 за барель проти очікуваних у червні $57 за барель. Для WTI оцінка була знижена з $55 за барель до $53.

"У найближчій перспективі ми з обережністю дивимося на ціни, особливо у вересні та жовтні, коли попит на нафту та нафтопродукти стає "ведмежим" у зв'язку з сезонним фактором", - повідомляється у звіті головного нафтового аналітика Societe Generale Майкла Віттнера.

Традиційно зростання попиту припадає на літні місяці через сезон активного водіння, тоді як восени він скорочується, що чинить тиск на ціни.

Жовтневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures до 11:08 за Києвом подешевшали на $0,54 - до $71,68 за барель. Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на вересень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до цього часу опустилися на 0,7% - до $66,34 за барель.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%