Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

IBI-Rating визначило кредитний рейтинг випуску відсоткових облігацій ДТГО «Львівська залізниця» серій D-G на рівні uaA

Середа, 26 лютого 2014 17:44

Прогноз за рейтингом - у розвитку

 IBI-Rating повідомляє про визначення довгострокового кредитного рейтингу відсоткових забезпечених облігацій ДТГО «Львівська залізниця» серій D-G на рівні uaА, прогноз «у розвитку». Виконання зобов’язань за облігаціями щодо їх погашення та/або викупу забезпечено поручительством ДП «Придніпровська залізниця», ДТГО «Південно-Західна залізниця», ДП «Південна залізниця», ДП «Одеська залізниця» та ДП «Донецька залізниця».

ДТГО «Львівська залізниця» є природним монополістом з залізничних транспортних перевезень на території 7 областей Південно-Західної частини України, його діяльність залежить від державного регулювання галузі. На кінець вересня 2013 року ДТГО «Львівська залізниця» мало прийнятне боргове навантаження, а структура портфеля боргових зобов’язань за строками до погашення була кращою, ніж на початок 2013 року. Наявність значного обсягу боргових зобов’язань в іноземній валюті на фоні девальвації гривні посилює валютний ризик, який може призвести до зростання боргового навантаження. Емітент демонструє досить ефективну діяльність – за підсумками 9 міс. 2013 року чистий прибуток склав 83,5 млн. грн., рентабельність EBITDA – 18%. Емітент має потребу у значних капіталовкладеннях в оновлення основних засобів, у т.ч. за рахунок позикового капіталу.

Прогноз кредитного рейтингу «у розвитку» відображає невизначеність стосовно політичної та економічної ситуації в Україні, у т.ч. перспектив відновлення ділової активності та обсягів промислового виробництва, які напряму впливають на показники діяльності транспортної системи. Прогноз вказує на можливість перегляду рейтингу в разі нівелювання або реалізації зазначених ризиків.

Позитивно на рівень кредитного рейтингу боргового інструменту можуть вплинути: модернізація інфраструктури і рухомого складу за одночасного підвищення показників ефективності діяльності та прибутковості. Негативно на рівень кредитного рейтингу боргового інструменту можуть вплинути: невиконання боргових зобов’язань, суттєве зростання боргового навантаження, у т.ч. внаслідок реалізації девальваційних очікувань за умови збереження значного обсягу валютних зобов’язань, зниження показників ефективності діяльності, погіршення політичної та економічної ситуації в країні.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від ДТГО «Львівська залізниця», в тому числі: фінансова звітність за 2010-2012 рр. та 9 міс. 2013 року, параметри випуску облігацій серій D, E, F, G, довідкова інформація про діяльність ДТГО «Львівська залізниця», інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Hейтингове агентство вважає достовірною.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%