Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

«IBI-Rating» підтвердило індивідуальний рейтинг надійності вкладів АТ «ЄВРОГАЗБАНК» на рівні 5

П'ятниця, 05 липня 2013 16:12

 

Незалежне уповноважене Рейтингове агентство «IBI-Rating» повідомляє про підтвердження індивідуального рейтингу надійності вкладів АТ «ЄВРОГАЗБАНК» на рівні 5 (відмінна надійність)

Підтверджений індивідуальний рейтинг надійності вкладів АТ «ЄВРОГАЗБАНК» відображає, в першу чергу, позитивну репутацію Банку. Так, протягом аналізованого періоду  Рейтинговим агентством «IBI-Rating» не було виявлено суттєвих претензій з боку клієнтів до роботи Банку. Також Банк вчасно виконує свої зобов’язання та регулятивні вимоги. Крім того, на думку Рейтингового агентства «IBI-Rating», Банк може розраховувати на підтримку з боку власників. АТ «ЄВРОГАЗБАНК» стабільно підтримує необхідний розмір коштів на коррахунку в НБУ та виконує вимоги щоденного та щомісячного резервування коштів на коррахунку в НБУ, навіть незважаючи на низьку питому вагу високоліквідних активів. Уразливість Банку до кредитного ризику зберігається через залежність від фінансового стану найбільших позичальників. Разом з тим обсяг простроченої заборгованості не високий. Подальший розвиток Банку та нарощення кредитно-інвестиційного портфеля може обмежитись недостатнім обсягом капіталізації. Якість ресурсної бази знижується через концентрацію за основними кредиторами, що обмежує фінансову гнучкість Банку та підвищує ризик ліквідності. Діяльність Банку залишається прибутковою, а показники ефективності діяльності - низькими.

Позитивно на індивідуальний рейтинг надійності вкладів можуть вплинути: подальше зниження концентрації ресурсної бази за кредиторами, зменшення залежності від фінансового стану основних позичальників, підвищення диверсифікації портфеля цінних паперів. Негативно на індивідуальний рейтинг надійності вкладів можуть вплинути: погіршення капіталізації та платоспроможності (ліквідності) Банку, зростання кредитних ризиків через погіршення якості активів, подальше зниження показників ефективності діяльності, а також погіршення ситуації на фінансовому ринку та в економіці країни в цілому.

Індивідуальний рейтинг надійності вкладів – це оцінка рейтингового агентства можливості банку вчасно й у повному обсязі виконати взяті на себе зобов`язання перед вкладниками протягом найближчого року. Фінансова установа з рівнем «відмінна надійність» має позитивну репутацію та вчасно розраховується за своїми зобов’язаннями, тому імовірність виникнення проблем зі своєчасним поверненням вкладу низька, оскільки фінансова установа малочутлива до впливу зовнішніх та внутрішніх факторів.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані від АТ «ЄВРОГАЗБАНК», в тому числі: річна фінансова звітність за 2012 р., а також фінансова звітність за період січень-травень 2013 р., інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку рейтингове агентство вважає достовірною.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%