Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

IBI-Rating поновило та підтвердило кредитний рейтинг облігацій ТОВ «Євро Лізинг» на рівня uaB

Вівторок, 05 листопада 2013 12:11

Прогноз рейтингу «негативний»

IBI-Rating повідомляє про поновлення та підтвердження кредитного рейтингу облігацій серії В емітента ТОВ «Євро Лізинг» на рівні uaB зі збереженням прогнозу рейтингу «негативний».

IBI-Rating поновило кредитний рейтинг облігацій серії В емітента ТОВ «Євро Лізинг» після отримання інформації, необхідної для підтримання рейтингу, та її аналізу. Підтвердження кредитного рейтингу обумовлене погіршенням всіх основних показників діяльності Компанії та втратою ринкових позицій на ринку лізингових послуг, збитковою діяльністю, у тому числі й від операційної діяльності, низькою діловою активністю та збереженням складної ситуації в окремих галузях економіки, що негативно впливає на фінансові показники Емітента. Однак потрібно відмітити наявність поруки за облігаціями серії В, які рейтингуються, з боку ПрАТ «Атолл Холдінг» - керуючої компанії однойменної групи юридичних осіб, до складу якої входить Емітент.

Позитивно на кредитний рейтинг можуть вплинути: тенденція до покращення основних показників діяльності Компанії, зниження вартості фінансових ресурсів, що залучаються Емітентом, збільшення обсягу лізингового портфеля за одночасного зниження питомої ваги проблемної заборгованості. Негативно на кредитний рейтинг можуть вплинути: подальше згортання основної  діяльності, зниження обсягу власного капіталу Емітента, збереження  негативної тенденції накопичення збитків від основної діяльності, а також погіршення ситуації на фінансовому ринку та в економіці країни загалом.

Для проведення аналітичного дослідження були використані матеріали, отримані з відкритих джерел (офіційні сайти Державної установи «Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України»), які рейтингове агентство вважає достовірними, в тому числі: річна фінансова звітність за 2012 р. та за 6 місяців 2013 р.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%