Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Доходи українського ринку інтернет-послуг в 2013 р. склали 4,9 млрд. грн.

Понеділок, 17 лютого 2014 10:56

В Україні 49,8% дорослого населення користуються інтернетом

Як повідомили в Державній службі статистики, за результатами минулого року доходи від надання інтернет-послуг в Україні збільшилися на 5% порівняно з 2012 р. Загальний дохід становить 4,9 млрд. грн., із них 3,2 млрд. грн. - це послуги для населення. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації.

Загалом за результатами 2013 р. українцям було надано послуг з інформації та зв'язку на суму понад 20,2 млрд. грн.

Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко звернув увагу на те, що у 2013 р. динаміка зростання доходів від надання інтернет-послуг у відсотковому вимірі дещо знизилася, ніж, наприклад, у 2012 р. (тоді цей показник дорівнював 9,7%), чи у 2011 р. (12%). Так, за результатами 2012 року загальний дохід від надання інтернет-послуг в Україні становив майже 4,67 млрд. грн., із них 2,9 млрд. грн. – послуги для населення, а за результатами 2011 р. – 4,2 млрд. грн. і 2,6 млрд. грн. відповідно.

«Загалом, доходи від надання інтернет-послуг у минулому році зросли, але якщо проаналізувати ситуацію, співставити динаміку зростання доходів з минулими роками, то побачимо, що тенденція знизилася. Для повного розуміння ситуації на ринку інтернет-послуг, ці дані повинні стати для фахівців ринку предметом ґрунтовного аналізу», - зазначив Володимир Семиноженко.

Така ситуація може, зокрема, свідчити про зниження вартості інтернет-послуг для населення. Оскільки питання розширення аудиторії інтернет-користувачів залишається доволі актуальним, компанії ринку працюють над привабливістю і доступністю послуг всесвітньої мережі.

Голова Держінфорнауки нагадав, що за даними соціологів станом вересень 2013 року Україна стала країною, у якій половина (49,8%) дорослого населення користується Інтернетом. І збільшення числа користувачів продовжується високими темпами: так, протягом лютого 2012 р. - вересня 2013 року їхня кількість зросла на 16%, що трохи поступається рекордному стрибку у 34% за період з березня 2011 р. по лютий 2012 р.

Слід зазначити, що впродовж трьох кварталів минулого року українські підприємства експортували комп’ютерних та інформаційних послуг на суму $764,2 млн. 

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%