Задать вопрос специалисту

Приобрети журнал - получи консультацию экспертов

Вгору
Курс НБУ
 

Facebook і Google ведуть холодну війну

Четвер, 27 березня 2014 17:01

Компанії прагнуть до першості в світі цифрових технологій

На сьогоднішній день інтернет-гіганти Facebook і Google ведуть багатомільярдну цифрову війну за можливість визначати майбутнє цифрових технологій. Обидві організації витрачають великі суми грошей на розвиток нових напрямків. Нарощуючи цифрову могутність, обидві компанії сподіваються створити собі тил у разі, якщо всі поточні проекти застаріють, або виявляться неконкурентоспроможними. Про це пише CNN Money.

Незважаючи на те, що на сьогоднішній день справи Facebook йдуть добре, керівництво розуміє, що ситуація в основному бізнесі компанії може змінитися. Тому Facebook вкладає мільярди доларів у мережу обміну фотографіями, систему розпізнавання і чат. Останнім придбанням компанії стала організація Oculus, яка розробляє пристрої, що створюють віртуальну реальність.

Google, у свою чергу, вклав мільярди в безпілотні автомобілі, гаджети, які кріпляться до тіла, бойових роботів і зовсім недавно - в датчики диму і температури.

На сьогоднішній день жоден з цих ресурсів не приносить компанії якоїсь суттєвої користі. 90% доходів обох організацій забезпечують рекламодавці.

При покупці Oculus, Facebook зробив ставку на те, що незабаром технології, що кріпляться до тіла витіснять з цифрового ринку смартфони і планшети. Фахівці Google, у свою чергу придбали компанію SmartWatch, яка створює годинник на базі ОС Android.

Марк Цукерберг заявив, що віртуальна реальність має шанс стати комунікаційною платформою майбутнього. Опоненти Facebook вважають, що віртуальна реальність добре підходить для відеоігор майбутнього, проте менш практична, ніж годинник Google, що виконує функції портативного комп'ютера. Відповідно до думки аналітиків, Google має більше шансів, що його капіталовкладення окупляться, чого не можна сказати про Facebook. Інвестори вже висловили своє незадоволення рішенням Цукерберга, тоді як акції компанії знизилися більш ніж на 3%.

І Google і Facebook визнають, що закріпитися на вершині цифрового світу досить складно. Безліч фірм, які були визнаними лідерами в цифрової галузі, не змогли пристосуватися до нових технологій і були змушені піти з ринку.

Что для Вас криптовалюта?

Виртуальные «фантики», крупная махинация вроде финансовой пирамиды - 42.3%
Новая эволюционная ступень финансовых отношений - 25.9%
Чем бы она не являлась, тема требует изучения и законодательного регулирования - 20.8%
Даже знать не хочу что это. Я – евро-долларовый консерватор - 6.2%
Очень выгодные вложения, я уже приобретаю и буду приобретать биткоины - 4.3%

29 августа вступила в силу законодательная норма о начислении штрафов-компенсаций за несвоевременную выплату алиментов (от 20 до 50%). Компенсации будут перечисляться детям

В нашей стране стоит сто раз продумать, прежде чем рожать детей - 33.3%
Лучше бы государство изобретало механизмы финансовой поддержки института семьи в условиях кризиса - 29.3%
Это не уменьшит числа разводов, но заставит отцов подходить к вопросу ответственно - 26.7%
Эта норма важна для сохранения «института отцовства». Поддерживаю - 9.3%